Danse-Trygve feiret:

- Meteren er forferdelig oppskrytt

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) leverer saftig avsløring fra regjeringens indre liv.

SVINGER SEG: Finansminister Trygve Slagsvold Vedum fikk endelig svingt seg på dansegulvet etter lettelsene lørdag 12. februar. Vis mer
Publisert

Med umiddelbar virkning ble kravet om én meter avstand, munnbind og plikt til isolasjon ved sykdom opphevet da statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) hadde pressekonferanse klokka 10 lørdag.

Det fikk finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) til å snøre på seg danseskoene og invitere Børsen med til Eilifs Landhandleri, et av ikke så veldig mange utesteder i Oslo der det er innafor å ta seg en svingom selv om det er midt på blanke formiddagen.

Der møtte Vedum også en av både denne og den forrige regjeringens skarpeste kritikere gjennom pandemien, nemlig daglig leder og medeier i utelivsgiganten Noho, Karl-Henning Svendsen. Mer om det møtet litt seinere i saken.

- Forferdelig oppskrytt

For midt under intervjuet med Vedum og Svendsen, bryter finansministeren ut i sin karakteristiske latter.

Børsen har nettopp spurt om det er arbeidsplasser eller livsglede som er det viktigste med å oppheve én-meterkravet. Vedum gir et «ja takk-begge deler»-politikersvar, før han kommer med en spontan avsløring:

- Jeg elsker å danse! På regjeringskonferansen hvor vi diskuterte for eller mot én-meteren, argumenterte jeg kraftig for at vi må slutte å forby dans og å ha det gøy. Nå røper jeg jo fra regjeringens indre liv, sier Vedum og får seg en kraftig latterkule.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.