Midelfart tar grep etter hyttebråk

Hermine Midelfart ble truet med pålegg og tvangsmulkt. Nå varsler arvingen endringer ved luksushytta.

GJØR ENDRINGER: Hermine Midelfarts (t.h.) fritidseiendom på Tjøme har vært i hardt vær de siste åra. Nå skal det være endringer på gang. Her er Hermine avbildet sammen med lillesøster Celina Midelfart (48) ved en tidligere anledning. Foto: Andreas Fadum
GJØR ENDRINGER: Hermine Midelfarts (t.h.) fritidseiendom på Tjøme har vært i hardt vær de siste åra. Nå skal det være endringer på gang. Her er Hermine avbildet sammen med lillesøster Celina Midelfart (48) ved en tidligere anledning. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert

I 2007 kjøpte kosmetikkarving Hermine Midelfart (50) og ektemannen, eiendomsinvestor Peter T. Malling (49), ei luksushytte på øya Gryteskjær i Færder kommune.

I nyere tid har det blåst kraftig rundt prakteiendommen, som har blitt koblet til en omfattende ulovlighetsliste hva gjelder byggetiltak. I 2019 fikk ekteparet tilsyn av Færder kommune, som avdekket ei lang liste med det de mente var feil og avvik i henhold til gjeldende tillatelser.

Det endte med varsel om pålegg og tvangsmulkt. Ekteparet selv har vært sterkt uenig med kommunen på flere av punktene.

Lang liste

Nå skriver Tønsbergs Blad imidlertid at Midelfart tar grep, og dermed vil rive enkelte tiltak, og søke om ettergodkjenning av andre. Opplysningene stammer fra et referat fra en forhåndskonferanse med Færder kommune i juni.

Tidligere har kommunen listet opp 19 avvik som de enten ikke finner tillatelser til, eller som de mener er strid med tillatelsene som er gitt.

Blant dem var flere terrasser, levegger, og ei brygge - som er blant det eierne nå har gitt uttrykk for at de vil rive, ifølge avisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer