Mikrohytte solgt til svimlende sum

Ektepar kvittet seg med to «dokkehus». Ett gikk 700 000 kroner over takst.

SJØUTSIKT: Nakholmen 24 ble lagt ut med en prisantydning på 5 millioner kroner. I dag ble objektet, på 33 kvadratmeter, solgt over prisantydning. Foto: Tor Lie
SJØUTSIKT: Nakholmen 24 ble lagt ut med en prisantydning på 5 millioner kroner. I dag ble objektet, på 33 kvadratmeter, solgt over prisantydning. Foto: Tor Lie Vis mer
Publisert

- Nå er begge budrundene avsluttet, og eierne er helt i himmelen, forklarer Marius Berger i Eie Eiendomsmegling Vinderen til Børsen.

Det er kanskje ikke så rart. På Nakholmen i indre del av Oslofjorden - en kort ferjetur fra Aker Brygge - ble det mandag solgt to mikrohytter til formidable summer.

Den ene, på Nakholmen 130, rommer 34 kvadratmeter, og ble nylig lagt ut for 3,5 millioner kroner.

- Grov urettferdighet

Etter en intens budrunde, endte totalsummen på 4,2 millioner - svimlende 700 000 kroner over prisantydning.

- Det er en fabelaktig pris for denne eiendommen. Kjøperen hylte av glede i telefonen da vi omsider kunne annonsere at salget var gått i boks.

Det er usle én kvadratmeter som skiller størrelsen på hyttene. Selv om Nakholmen 130 er størst av de to, og har høyere standard, var Nakholmen 24 priset til halvannen million mer.

- Det hersker en grov urettferdighet på disse øyene, der hyttene langs sjøen prises veldig høyt. Jo lenger inn på øya man kommer, jo mer brutalt fall i pris.

Objektet på Nakholmen 24, som rommet 33 kvadratmeter, ble lagt ut med en prisantydning på fem millioner kroner. Det skyldtes maksimalt gode solforhold og panorama sjøutsikt, ifølge megleren. Mandag ble den solgt for 5 150 000. Det utgjør en kvadratmeterpris på 156 000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer