Mikrohytte solgt til svimlende sum

Ektepar kvittet seg med to «dokkehus». Ett gikk 700 000 kroner over takst.

SJØUTSIKT: Nakholmen 24 ble lagt ut med en prisantydning på 5 millioner kroner. I dag ble objektet, på 33 kvadratmeter, solgt over prisantydning. Foto: Tor Lie
SJØUTSIKT: Nakholmen 24 ble lagt ut med en prisantydning på 5 millioner kroner. I dag ble objektet, på 33 kvadratmeter, solgt over prisantydning. Foto: Tor Lie Vis mer
Publisert

- Nå er begge budrundene avsluttet, og eierne er helt i himmelen, forklarer Marius Berger i Eie Eiendomsmegling Vinderen til Børsen.

Det er kanskje ikke så rart. På Nakholmen i indre del av Oslofjorden - en kort ferjetur fra Aker Brygge - ble det mandag solgt to mikrohytter til formidable summer.

Den ene, på Nakholmen 130, rommer 34 kvadratmeter, og ble nylig lagt ut for 3,5 millioner kroner.

- Grov urettferdighet

Etter en intens budrunde, endte totalsummen på 4,2 millioner - svimlende 700 000 kroner over prisantydning.

- Det er en fabelaktig pris for denne eiendommen. Kjøperen hylte av glede i telefonen da vi omsider kunne annonsere at salget var gått i boks.

34 KVADRATMETER: Denne hytta, som ligger på Nakholmens østre del i Oslofjorden, møtte voldsom interesse fra budgiverne mandag. Foto: Tor Lie
34 KVADRATMETER: Denne hytta, som ligger på Nakholmens østre del i Oslofjorden, møtte voldsom interesse fra budgiverne mandag. Foto: Tor Lie Vis mer

Det er usle én kvadratmeter som skiller størrelsen på hyttene. Selv om Nakholmen 130 er størst av de to, og har høyere standard, var Nakholmen 24 priset til halvannen million mer.

- Det hersker en grov urettferdighet på disse øyene, der hyttene langs sjøen prises veldig høyt. Jo lenger inn på øya man kommer, jo mer brutalt fall i pris.

LOCATION, LOCATION, LOCATION: Hytta ble til slutt solgt for 5 150 000 kroner. Foto: Tor Lie
LOCATION, LOCATION, LOCATION: Hytta ble til slutt solgt for 5 150 000 kroner. Foto: Tor Lie Vis mer

Objektet på Nakholmen 24, som rommet 33 kvadratmeter, ble lagt ut med en prisantydning på fem millioner kroner. Det skyldtes maksimalt gode solforhold og panorama sjøutsikt, ifølge megleren. Mandag ble den solgt for 5 150 000. Det utgjør en kvadratmeterpris på 156 000 kroner.

- Hytta i seg selv er litt «småsliten», men bakgrunnen for min vurdering var beliggenhet, og at den har fabelaktig sjøutsikt. Den er også fredet, noe som er positivt i forhold til markedet.

STIV PRIS: Hvis du har 35 millioner til gode på konto så har du nå muligheten til å kjøpe milliardær Frederik Mohns eiendom i Bergen. Video: Silje Holte / Trond Reksten / Invisio. Klipp: Endre Vellene / Dagbladet. Vis mer

Kjøpt ny fritidseiendom

Berger opplyser at det er et ektepar som de siste 25 åra har eid de to hyttene.

- Nåværende eiere har kjøpt en annen fritidseiendom i Oslofjorden. Da ble det naturlig å selge hyttene på Nakholmen.

- Hva kan du fortelle om kjøperne?

- På forhånd hadde vi cirka 40 interessenter på hver av eiendommene. Vi satt med to til fire personer på budrundene, og hyttene endte til slutt opp hos unge par med små barn.

Artikkelen fortsetter under:

- Blir et press

Marius Berger er godt kjent med hyttemarkedet i Oslofjorden. I likhet med andre meglere som har fått salgsoppdrag langs kysten denne sommeren, kan han melde om enorm kjøpsinteresse blant nordmenn.

- Antall interessenter som har meldt seg er formidabelt mye høyere enn tidligere år. Da er det klart at det blir et press på eiendommer som dette.

På tross av to solide salg, kan ikke dagens avtaler regnes som prisrekord. I fjor omtalte blant annet Aftenposten en liten hytte på nettopp Nakholmen.

Med et bruksareal på 26 kvadratmeter, ble objektet solgt for 6,55 millioner kroner. Det ga en kvadratmeterpris på drøye 250 000 kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer