Militsgruppe brukte norsk server: «Frykter ikke døden»

En selverklært amerikansk militsgruppe som forsøkte å skaffe oversikt over «fiendenes» adresser og reiseruter, brukte en norsk e-postkonto til jobben. Nå tar Oslo-selskapet hastegrep.

STENGT: Den selverklærte millitsgruppa «Red-State Secession» har brukt en e-postkonto fra et norsk selskap for å planlegge angrepet på Kongressen onsdag. Selskapet fordømmer bruken, og har nå stengt kontoen. Skjermdump: «Red-State Secession»
STENGT: Den selverklærte millitsgruppa «Red-State Secession» har brukt en e-postkonto fra et norsk selskap for å planlegge angrepet på Kongressen onsdag. Selskapet fordømmer bruken, og har nå stengt kontoen. Skjermdump: «Red-State Secession» Vis mer
Publisert

- Den type misbruk som har blitt oppdaget i denne saken, er fullstendig uakseptabel, sier Dag Asheim, styreleder i Runbox Solutions, til Børsen.

Uttalelsen kommer etter at Børsen onsdag morgen gjorde ham oppmerksom på at en militsgruppering, som var med på planlegging og oppfordring til onsdagens angrep på kongressbygningen i USAs hovedstad, sto på det norske selskapets kundeliste.

«Patrioter frykter ikke døden. Vi frykter å tilbringe livet på våre knær, i en verden som ledes av mindre menn - som kontrollerer våre barns skjebner».

Det er det første som møter leserne på hjemmesidene til militsgruppa, som har navnet «Red-State Secession».

Selv om de dramatiske scenene som utspilte seg i «demokratiets høyborg» i Washington D.C. onsdag kveld kom som et sjokk på store deler av verden, var det ingen spontan aksjon for mange av de involverte.

Ville utløse revolusjon

Over lang tid har amerikanske militsgrupper, høyreekstreme, og ytterliggående Trump-supportere åpent diskutert en stor aksjon i den amerikanske hovedstaden 6. januar.

Blant de mest ekstreme eksemplene finner man den selverklærte militsgruppa «Red-State Secession».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer