Emilie Stordalen:

Millennium-opprør: - Dystert bilde

Hotellarvingen tilhører generasjonen som er i ferd med å ta over styringa. Hun tror de kommer til å styre verden på en annen måte.

HOTELLTOPP: Emilie Stordalen jobber som markedssjef i Strawberry, pappa Petter Stordalens hotellimperium. Foto: Andreas Fadum / Se og hør
HOTELLTOPP: Emilie Stordalen jobber som markedssjef i Strawberry, pappa Petter Stordalens hotellimperium. Foto: Andreas Fadum / Se og hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ARENDAL (Børsen): Onsdag deltok blant andre Emilie Stordalen (31) på E24s topplederdebatt under Arendalsuka.

Panelet delte Strawberrys markedssjef med tungvektere som Yara-sjef Svein Tore Holsether (51), Virke-direktør Bernt Apeland (58) og konsernsjef i Sparebank 1, Benedicte Schilbred Fasmer (57).

Under debatten sto temaer som «generasjon prestasjon» på agendaen - der Stordalen hadde mye på hjertet.

- Vi er jo faktisk den generasjonen som er aller mest pessimistisk til framtida. Og det er jo et veldig dystert bilde vi ser i verden i dag. Det er krig. Det er pandemi. Det er mye usikkerhet. Det er veldig mange mennesker med jobber som er i fare for å bli erstattet av automatisering, åpner Stordalen når hun får ordet, etter å ha blitt introdusert av ordstyrer Torbjørn Røe Isaksen (45) som blant annet «ung og kvinne».

31-åringen er sammen med sine to brødre Henrik og Jacob arvinger til Petter Stordalens hotellimperium. Av de tre er det storesøster som har fått størst plass i offentligheten, spesielt etter deltakelsen i «Kompani Lauritzen».

Eiendomsmilliardær Christian Ringnes overrasker under Arendalsuka. Video: Anniken Aronsen. Reporter: Anniken Aronsen Vis mer

Med det har hun etter all sannsynlighet en lang karriere foran seg i næringslivet. Og hun er ikke overbevist om at samfunnet styres slik det burde.

- Jeg ser at veldig mange i min generasjon stiller spørsmål om institusjonene vi har i dag er rigget for denne nye verdenen - og for å løse problemene våre. Bare se på USA - maktfordelingsprinsippet de var så steinsikre på, som de trodde var et utrolig bra system, hadde aldri lagt til rette for en karakter som Donald Trump - som forstyrra alt, sier hun.

Tre ganger Stordalen

Stordalen-familien er mildt sagt godt synlige i offentligheten - noe som også er et aktivt valg, forteller hun.

- Nå har fatter'n vært synlig veldig lenge - kanskje til og med før han tenkte det var et strategisk valg, for det ligger litt i personligheten hans. Vi har 17 000 ansatte i vår bedrift. Å være synlig betyr ikke nødvendigvis å være så folkelig eller å være i Se og Hør hver uke - da er det ikke plass til oss. Men det handler om å ansvarliggjøre seg selv som leder, og skape et tillitsbasert forhold til media, og politikere, sier hun.

Det inkluderer blant annet å delta på Arendalsuka, hvor Norges maktelite samler seg hvert år, forklarer hun. Og Stordalen er godt representert. EAT-gründer Gunhild Stordalen, som til tross for skilsmissen med Petter Stordalen, har beholdt etternavnet, deltok mandag i en debatt om nordiske kostholdsråd.

Emilie Stordalen og forloveden kommer i aller siste liten til bryllupet. Video: Linn Christin Marthinussen / Børsen. Vis mer

Clickbait-stikk

Petter Stordalen byr blant annet på partilederdebatt-«vors» torsdag med liveinnspilling av podkasten «Stormkast».

- Å være på sånne arenaer som dette er en type synlighet som vi gjør, fordi vi vil styrke dialogen med politikerne, som vi ser er kjempeviktig. Jeg mener det er et ledd som mangler litt i dagens samfunn og de institusjonene vi har i dag, sier Emilie Stordalen.

Til slutt kommer hun også med et stikk til pressen.

- Jeg mener offentligheten også må bli flinkere til å lytte til næringslivet. Media kan kanskje kutte litt av den clickbaiten, for det skaper et tillitsbrudd føler jeg, villedende journalistikk.

Børsen har vært i kontakt med 31-åringen, som forteller at hun har fullstappet program og ikke har mulighet til å intervjues.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer