Jared Kushner

Milliard-avtale med skrekkregime: - Ekstremt problematisk

Donald Trumps svigersønn, Jared Kushner, får to milliarder dollar fra saudi-arabiske myndigheter til sitt nye investeringsfond. Dette tross sterk skepsis internt.

AVTALE: Donald Trumps datter Ivanka og svigersønnen Jared Kushner under et besøk til Saudi-Arabia. Kushner utviklet et svært nært forhold til kronprinsen i kongedømmet da han var seniorrådgiver i Det hvite hus. Nå har Kushner fått to milliarder dollar i investeringer fra det saudi-arabiske fondet. Foto: AP Photo/Evan Vucci, File
AVTALE: Donald Trumps datter Ivanka og svigersønnen Jared Kushner under et besøk til Saudi-Arabia. Kushner utviklet et svært nært forhold til kronprinsen i kongedømmet da han var seniorrådgiver i Det hvite hus. Nå har Kushner fått to milliarder dollar i investeringer fra det saudi-arabiske fondet. Foto: AP Photo/Evan Vucci, File Vis mer
Publisert

NEW YORK (Børsen): Den saudi-arabiske kronprinsen, Mohammed bin Salman (MBS), utviklet et nært forhold til Trumps svigersønn, da Trump var USAs president.

Nå har det gigantiske fondet til Saudi-Arabia, på 620 milliarder dollar (om lag 5394 milliarder kroner), og som ledes av MBS, besluttet å investere to milliarder dollar (om lag 17,6 milliarder kroner) i Kushners nye investeringsselskap, Affinity Partners, melder New York Times.

Det saudi-arabiske fondet har også valgt å gå inn med én milliard dollar (om lag 8,8 milliarder kroner) i det nye investeringsfondet til Trumps tidligere finansminister Steven Mnuchin.

På et møte 30. juni i fjor kom et panel, som vurderer investeringene til det saudi-arabiske fondet, med sterke advarsler før MBS og fondet tok beslutningen, ifølge dokumenter avisa har fått tilgang til.

- Uerfaren

Blant annet var panelet svært kritisk til «den uerfarne ledelsen i Affinity Fund», muligheten for at kongedømmet ville bli ansvarlig for «hoveddelen av investeringene og risikoen», en due diligence fant at virksomheten til det nystartede selskapet til Kushner «ikke var tilfredsstillende på noe område». Panelet kritiserte også Kushner-selskapet for å ønske et forvaltningshonorar som «virker overflødig». Videre skriver panelet at det er «PR-risiko» knyttet til Kushners tidligere rolle som seniorrådgiver for daværende president Trump.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer