Milliard-fall for DNB - aksjen skyter til himmels

DNB tjente 1,1 milliarder kroner mindre i årets andre kvartal, sammenlignet med fjoråret. Nå skyter DNB-aksjen i været på Oslo Børs.

KAN SMILE: Konsernsjef Kjerstin R. Braathen i DNB la mandag fram kvartalsrapport for andre kvartal. Her er hun avbildet på vei inn til NHO-middag i januar. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
KAN SMILE: Konsernsjef Kjerstin R. Braathen i DNB la mandag fram kvartalsrapport for andre kvartal. Her er hun avbildet på vei inn til NHO-middag i januar. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert

DNBs resultat for andre kvartal endte i overkant av 5 milliarder kroner. En nedgang på over én milliard kroner fra samme kvartal i fjor, men en klar forbedring fra første kvartal.

Resultatet for kvartalet er bedre enn mange analytikere hadde fryktet. Den amerikanske storbanken JP Morgan går så langt som å kalle DNBs kvartalsresultater for en «home run», ifølge DN. Den samme avisa viser til at meglerhuset Carnegie spådde en oppgang for DNB-aksjen på minst fem prosent i dag.

Det kan virke som om Carnegie ikke har tatt hardt nok i, for 25 minutter etter børsåpning har DNB-aksjen skutt til himmels og er opp med 9,45 prosent.

Lysere situasjon

Konsernsjef Kjerstin Braathen i DNB sier at situasjonen fremdeles er utfordrende for mange, men at norsk økonomi lander på beina, og at ting ser lysere ut enn de gjorde i slutten av forrige kvartal på en rekke områder.

- Dette er blant annet tilfelle for forbrukernes tillit, eiendomsmarkedet, personlig forbruksnivå, sysselsettingsgrad og oljepris, sier hun i en pressemelding i forbindelse med kvartalsresultatet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer