Bill Ackmann:

Milliardær advarer: - Ekstremt bekymret

Wall Street-legenden frykter smitteeffekt etter bankkollaps.

VARSKU: Milliardær og Wall Street-kjendis Bill Ackman advarer etter bankkrise. Foto: Mike Blake / Reuters / NTB
VARSKU: Milliardær og Wall Street-kjendis Bill Ackman advarer etter bankkrise. Foto: Mike Blake / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Det kan være vanskelig å få oversikt over katastrofene i banker verden over den siste tida. Først kollapset Silicon Valley Bank, og sendte skjelvinger gjennom børsene.

Deretter slo det sprekker for gigantbanken Credit Suisse, som har bidratt til en uro finansverdenen ikke har sett på lenge. En rekke mindre banker har allerede gått dukken, og flere kjemper intenst mot dragsuget.

First Republic (FRB), en kommersiell rikingbank basert i San Francisco, er en av dem. Etter at aksjene tok svalestup gikk flere store banker torsdag inn med en gigantisk redningspakke som snudde grafen.

Det tror milliardærinvestor og hedgefond-forvalter Bill Ackman var en dårlig idé.

«Å spre risikoen for finansiell smitte for å oppnå en falsk følelse av tillit til FRB er dårlig politikk», skriver han på Twitter, og mener at bankene ble presset til å spytte inn de 30 milliarder dollarene for å redde banken.

Det er storbankene Bank of Amerika, Wells Fargo, Citigroup og JPMorgan Chase som har dyttet inn flest penger, med 5 milliarder dollar hver. Goldman Sachs og Morgan Stanley har bidratt med 2,5 milliarder hver, og fem mindre banker har skutt inn én milliard hver.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer