«Tidenes største skatteunndragelse»

Milliardær anklages for demens-løgn

Milliardæren Robert Brockman hevder demens forhindrer ham i å stå til ansvar for sin påståtte skatteunndragelse. Påtalemyndigheten mener han juger.

DEMENS: IT-milliardæren Robert Brockman mener demens forhindrer ham i å stille i retten, men påtalemyndigheten tror ikke på ham. Foto: Dave Rossman / Houston Chronicle via AP / NTB
DEMENS: IT-milliardæren Robert Brockman mener demens forhindrer ham i å stille i retten, men påtalemyndigheten tror ikke på ham. Foto: Dave Rossman / Houston Chronicle via AP / NTB Vis mer
Publisert

Det var i fjor høst det som blir omtalt som «tidenes største skatteunndragelse» ble kjent for offentligheten.

Den 80 år gamle IT-milliardæren Robert Brockman ble tiltalt for å ha unndratt over to milliarder dollar fra skattemyndighetene.

Ifølge tiltalen skal Brockman, som på daværende tidspunkt var administrerende direktør for dataselskapet Reynolds & Reynolds, i nesten 20 år ha unndratt skatt, svindlet og hvitvasket penger, skriver CNN.

- Aldri sett maken

Tiltalen er på hele 39 punkter og er full av svært oppsiktsvekkende detaljer. Brockman skal blant annet ha kontrollert et intrikat nett av utenlandske selskaper og bankkontoer.

Påtalemyndigheten mener Brockman har gjemt unna penger i skatteparadis som Bermuda og på hemmelige kontoer i Sveits, for å slippe å skatte av dem.

Med pengene han unndro skal han, blant mye annet, ha kjøpt luksuriøse eiendommer og en luksusyacht med det passende navnet «Turmoil» (kaos).

Brockman skal ha hatt et kryptert kommunikasjonssystem der han kommuniserte med ansatte under kodenavn. Her skal han blant annet ha bedt ansatte om å tilintetgjøre dokumenter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer