Milliardær avlyser kjærestejakt

28 000 kvinner ønsket å være med på måneferd.

SNUOPERASJON: Milliardær Yusaku Maezawansket ønsket opprinnelig å finne en kjæreste som kunne være med på måneferd. Nå har han trukket invitasjonen. Foto: NTB Scanpix
SNUOPERASJON: Milliardær Yusaku Maezawansket ønsket opprinnelig å finne en kjæreste som kunne være med på måneferd. Nå har han trukket invitasjonen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I januar la den japanske milliardæren Yusaku Maezawa (44) ut en kontaktannonse på nett, som ikke uventet har fått verdensomspennende omtale.

I den noe utradisjonelle meldingen skrev 44-åringen at han ønsket seg en kjæreste som ville fly rundt månen med ham. Det resulterte i et fjell av frierbrev fra alle verdenshjørner.

«Yusaku Maezawa har lenge drømt om å dra ut i rommet. Han ønsker å besøke dette spesielle stedet med en spesiell person», het det på hjemmesiden som presenterte det som etter planen skulle bli en dokumentarserie om milliardærens partnerjakt.

- Ekstremt uhøflig

Nå er invitasjonen trukket - og tv-programmet avlyst. Dermed må nærmere 28 000 kvinner vinke farvel til det som kunne blitt en romantisk månetur.

- Jeg har varslet AbemaTV at jeg av personlige årsaker har valgt å trekke meg fra «The Full Moon Lovers Show». Når jeg tenker på de 27 772 personene som tok seg tid til å søke, sitter jeg igjen med skyldfølelse. Men å gå inn halvhjertet i dette ville vært ekstremt urettferdig overfor søkerne, så selv om det er egoistisk av meg, har jeg satt en stopper for prosjektet, skriver Maezawa på Twitter.

BEKLAGER: Yusaku Maezawa understreker at han er lei seg for avgjørelsen. Foto: NTB Scanpix
BEKLAGER: Yusaku Maezawa understreker at han er lei seg for avgjørelsen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Avgjørelsen bekreftes også av streamingtjenesten AbemaTV, som etter planen skulle sende dokumentarserien.

- Vi beklager på det sterkeste at «Full Moon Lovers» er kansellert, av det Maezawa har begrunnet med personlige årsaker. Vi beklager også overfor dere som har søkt på - og sett fram til - programmet, heter det i uttalelsen.

- Knust 27 000 hjerter

Yusaku Maezawa understreker videre at hans intensjon var både genuin og ærlig.

- Likevel hadde jeg blandede følelser knyttet til deltakelsen. Jeg forstår at jeg har skuffet mange mennesker - både søkerne og alle involverte i AbemaTV, skriver 44-åringen som avslutter med å unnskylde «fra bunnen av mitt hjerte».

Ifølge CBS News har flere friere gitt uttrykk for stor skuffelse etter avgjørelsen.

- Jeg var en av søkerne. Det er synd, men takk for at du ga oss en drøm, skriver en på Twitter.

- Og med det klarte du å knuse 27 722 hjerter, fortsetter en annen.

Signert med Elon Musk

Maezawa er kjent for å ha bygget opp Japans største nettbaserte kjøpesenter, og har en formue på 3,6 milliarder dollar. Det var i september 2018 det ble klart av milliardæren etter planen skulle bli den første «turisten» til å fly rundt månen.

TEST: SpaceX lyktes i dag med å teste kapselen Crew Dragon, som skal frakte astronauter ut i verdensrommet. Video: CNN Vis mer

Det er Elon Musks selskap SpaceX som står bak måneferden. Selskapet har planer om å teste sitt nye romfartøy Big Falcon Rocket ved å sende det inn i bane rundt månen med betalende turister om bord. Det kan skje så tidlig som 2023, hvis tidsplanen holder.

Det er ikke kjent hvor mye Maezawa betalte for sin billett.

- Han meldte seg og vi er beæret over at han valgte oss, sa Musk på en pressekonferanse i 2018.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer