Naryana Murthy:

Milliardær ber om 70 timers arbeidsuke

Den indiske milliardæren, som er Rishi Sunaks svigerfar, kommer med oppsiktsvekkende beskjed til Indias unge.

FÅR KRITIKK: Naryana Murthy (77) mener at unge indere bør jobbe 70 timer uka. Foto: Dibyangshu Sarkar / AFP / NTB
FÅR KRITIKK: Naryana Murthy (77) mener at unge indere bør jobbe 70 timer uka. Foto: Dibyangshu Sarkar / AFP / NTB Vis mer
Publisert

En av Indias mest framtredende gründere, Nuryana Murthy (77), mener at de unge må legge ned et enormt antall timer arbeid på jobben, dersom de ønsker at landet skal bli en global økonomisk tungvekter.

Det melder CNN.

Ber om grep

Murthy, som var med å starte software-giganten Infosys i 1981, har selv en formue på 4,3 milliarder dollar, ifølge Forbes. Det tilsvarer cirka 47,8 milliarder kroner.

Han sier India trenger «svært målbevisste, ekstremt disiplinerte og hardtarbeidende unge», og at de bør jobbe 70 timer i uka.

- Du vet, dette er akkurat det tyskerne og japanerne gjorde etter andre verdenskrig, sier Murthy i et intervju på YouTube, ifølge CNN.

Superrikingen er svigerfaren til den britiske statsministeren Rishi Sunak.

Murthy mener å se en problematisk arbeidskultur i landet, og sier India har blant de minst produktive i verden. Han mener de unge må ta ansvar skal man få bukt med problemet, ifølge Business Insider.

Får slakt

Inderne er imidlertid blant dem som jobber mest i verden. Snittet for dem som er jobb, ligger omtrent på 47,7 arbeidstimer i uka, ifølge Den internasjonale arbeidsorganisasjonen (ILO).

Forslaget har rukket å få refs fra flere hold. Tech-entreprenør Vishal Gondal skriver på X/Twitter at 70-timersuker kveler kreativiteten og gir risiko for utbrenthet.

70 timers arbeidsuker kan også gi utfordringer for kvinner, påpeker Business Insider, da mange har hovedansvaret for hjemmet også.

- Med dette utsagnet dytter Murthy på mange måter kvinner ut av arbeidslivet. Men kommer aldri til å dele byrden med husarbeid, omsorg og barneoppdragelse, skriver en kvinne på X.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer