Milliardær døde brått: Fullt arvekaos

Det bygges opp til en arvestrid som kan sørge for et økonomisk jordskjelv i Dubai.

TRØBLETE: I fjor døde en av de fremste eiendomsutviklerne i Dubai. Nå skaper den enorme arven hodepine blant de etterlatte. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB
TRØBLETE: I fjor døde en av de fremste eiendomsutviklerne i Dubai. Nå skaper den enorme arven hodepine blant de etterlatte. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

I desember i fjor gikk den styrtrike forretningsmannen Majid Al Futtaim uventet bort. Milliardæren regnes som en pioner innenfor Dubais eiendomsutvikling og etterlot seg en svimlende formue.

Nå står arven i fare for å utløse ei bombe internt i familieimperiet. Ringvirkningene av oppgjøret risikerer også å ramme Dubais økonomiske utsikter hardt. Det melder Bloomberg.

Bakteppet er at Al Futtaim satt med makta i holdingselskapet Majid Al Futtaim Group - som han selv grunnla i 1992.

Enorm rikdom

Virksomheten kontrollerer verdier for 16,5 milliarder dollar, og står bak noen av de største og mest eksklusive utbyggingsprosjektene i emiratet i nyere tid.

Det inkluderer flere kjøpesentre, en innendørs skihall, samt en stor dagligvarekjede - for å nevne noe.

Al Futtaims bidro med andre ord sterkt til voldsom vekst i Dubais økonomi.

Mye står nå på spill når private eiendeler og midler skal fordeles. Det inkluderer blant annet luksuseiendommer, yachter og privatfly - flere steder i verden.

Da gjelder det å holde tunga rett i munnen:

Ti personer, bestående av tre koner, en sønn og seks døtre, har krav på sin del av Al Futtaims anslåtte formue på 6,1 milliarder dollar, skriver Bloomberg. Det utgjør 53 milliarder norske kroner etter dagens kurs.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer