Milliardær drapstruet etter corona-krav

Slaktes for kontroversielle uttalelser om pandemihåndtering. Dette er rikingens dom over Norge.

KREVER GJENÅPNING: En av Storbritannias rikeste personer, Simon Dolan, vekker oppsikt etter at han hamret løs mot regjeringen. Her avbildet med sin kone Sabrina Dolan i 2011. Foto: NTB Scanpix
KREVER GJENÅPNING: En av Storbritannias rikeste personer, Simon Dolan, vekker oppsikt etter at han hamret løs mot regjeringen. Her avbildet med sin kone Sabrina Dolan i 2011. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

- Jeg har fått drapstrusler, sier Simon Dolan (50) til Børsen.

Den britiske forretningsmannen har skapt furore i hjemlandet, etter at han sto fram i The Guardian og slaktet den britiske regjeringens håndtering av coronapandemien.

Milliardæren mener at landet flyr i prosjektilfart mot økonomisk havari, og krever at statsminister Boris Johnson (55) letter på restriksjonene umiddelbart.

- Jeg og min advokat ønsker helt enkelt at landets «lockdown» avsluttes. Vi mener nå at effekten av den - hvis det noen gang fantes en - er borte.

- Vi ønsker en umiddelbar gjenåpning av skolene, slik at barna kan leke med vennene sine, og at foreldre kan returnere til jobb. Vi ønsker også at samlinger på opptil 100 personer skal bli tillatt, fortsetter han.

Truer med rettslige skritt

Dolan advarer om at han vil trekke myndighetenes tiltak for retten, dersom kravene ikke blir møtt. Sammen med sin advokat, Michael Gardner, ønsker 50-åringen at en domstol skal ta konkret stilling til lovligheten rundt corona-restriksjonene.

- Hva konkret er det du anklager regjeringen for?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.