James Crown:

Milliardær drept i race-ulykke

Forretningsmannen døde på sin egen 70-årsdag.

DØDE I ULYKKE: James Crown, her med kona Paula på The Museum of Modern Art i New York i fjor. Foto: Andy Kropa / Invision / AP / NTB
DØDE I ULYKKE: James Crown, her med kona Paula på The Museum of Modern Art i New York i fjor. Foto: Andy Kropa / Invision / AP / NTB Vis mer
Publisert

James «Jim» Crown (70) døde i en bilulykke på en racerbane i Aspen, Colorado søndag, skriver flere medier, blant andre lokalavisa Colorado Sun.

Han var medlem av rikingfamilien Crown, som står bak Aspen Skiing Co. Selskapet eier flere luksusresorter i det amerikanske skiparadiset.

- Den offisielle dødsårsaken avventer obduksjonen, men det er flere tydelige skader fra stump kraft. Det var en ulykke, sier rettsmedisineren i en pressemelding.

Ulykken etterforskes både av rettsmedisinsk avdeling, det lokale sheriffkontoret og Colorados statspatrulje.

- Han kjørte en racerbil, og traff en vegg da han rundet en kurve, sier hans far, Lester Crown til Chicago Sun Times.

- Crown-familien er i dyp sorg over den plutselige bortgangen til Jim Crown i en ulykke tidligere i dag. Familien ber om at deres privatliv blir respektert i denne vanskelige tida. Ytterligere detaljer vedrørende planer for minnestund for å minnes Jims utrolige liv vil bli offentliggjort ved et seinere tidspunkt, sier familieselskapet i en pressemelding.

Skrekkslagne passasjerer filmet dramatikken som utspilte seg da yachten M/Y Carlton Queen sank utenfor Egypt. Reporter: Jostein Sletten / Dagbladet Vis mer

Milliardæren etterlater seg kona Paula, foreldrene Lester og Renée, seks søsken, fire barn og to barnebarn, skriver Fortune.

James Crown ble av NBC News omtalt som en del av daværende president Barack Obamas innerste sirkel. Han ble i 2014 oppnevnt til å sitte i presidentens etterretningsråd.

Milliardæren var også en kjent filantrop, og engasjerte seg nylig for å stoppe voldskriminalitet i Chicago. Han forpliktet seg, sammen andre næringslivsledere, til å finne jobber for så mange som 10 000 unge menn fra områder med mye kriminalitet.

- Han elsket å ta vare på folk og gjøre ting for dem. Han hadde ingen fordommer og lite ego. Bare en bemerkelsesverdig mann, sier faren til lokalavisa.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer