Milliardær får grønt lys

Anders Misund har omsider fått godkjent luksusplanene - men det kommer med flere betingelser.

EN AV NORGES DYRESTE: Oppkjøpstopp Anders Misund kjøpte denne boligen for 140,5 millioner norske kroner tidligere i år. Det var inntil nylig den dyreste omsatte boligen hittil i 2023. Foto: Ola Strømman / Dagbladet
EN AV NORGES DYRESTE: Oppkjøpstopp Anders Misund kjøpte denne boligen for 140,5 millioner norske kroner tidligere i år. Det var inntil nylig den dyreste omsatte boligen hittil i 2023. Foto: Ola Strømman / Dagbladet Vis mer
Publisert

I eksklusive Stjerneveien i Oslo ligger en av Norges dyreste boliger. I vår punget oppkjøpstopp og milliardær Anders Misund (49) ut hele 140,5 millioner kroner for å sikre seg den moderne villaen fra arving Camilla Hagen Sørli.

For den summen fikk han en funkisbolig på hele 900 kvadratmeter, samt en tomt på 3,9 mål. I tillegg kommer et frittstående bygg.

Som Børsen tidligere har omtalt, har Misund sett rom for forbedring etter overtakelse og planlegger for noen kostbare oppussingsprosjekter.

Flere vilkår

I sommer søkte han derfor til kommunen om tillatelse til fasadeendring, bygging av utendørs svømmebasseng og rammetillatelse til å innrede en ny boenhet i det frittstående garasjebygget sør på eiendommen.

Nå har Oslo kommune kommet med sitt svar. I vedtaket, som Børsen har fått innsyn i, går det fram at byggesaksavdelingen godkjenner søknaden om bruksendring, fasadeendring og etablering av svømmebasseng.

Rammetillatelsen kommer riktignok med en rekke vilkår.

Smørbrødliste

Kommunen understreker at det er flere ting som må på plass:

  • Dere må søke og ha fått igangsettelsestillatelse før dere setter i gang arbeidene.
  • Erklæringer om ansvarsretter for utførelse må være sendt inn før arbeidene starter.
  • Gjennomføringsplanen må oppdateres og innsendes hver gang det skjer en endring i ansvarsforholdene og ved søknad om endring, igangsettingstillatelse, brukstillatelse og ferdigattest.
  • Når tiltaket er ferdig, må dere søke om ferdigattest. Dersom dere ønsker å søke om midlertidig brukstillatelse før ferdigattest, skal det kun gjenstå mindre vesentlig arbeid.
  • Dere må opplyse om gjenstående arbeid, bekrefte at sikkerhetsnivået er tilfredsstillende og oppgi tidspunkt for ferdigstillelse.
BLINDLEIA: Hvis du ikke har arvet hytta og er vanlig lønnsmottaker, har du neppe råd til en av perlene i Norges dyreste kyststripe. De som har råd til å bruke titalls millioner de forblåste holmene, virker ganske fornøyde - når de ikke krangler med bråkete naboer, eller med myndighetene om diverse utbyggingstiltak. Video: Matias Grinde / Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Får frist

Kommunen presiserer at tiltaket må være lovlig satt i gang innen tre år, ellers faller rammetillatelsen bort.

- Det betyr at dere må ha satt i gang arbeidene i tilstrekkelig tid før fristen løper ut, skriver kommunen.

Misund, som ifølge Kapital er god for 4,4 milliarder norske kroner, har ikke besvart Børsens henvendelse onsdag ettermiddag.

Oppkjøpstoppen er imidlertid ikke den eneste i gata som gjør tiltak på egen eiendom i disse dager. Et steinkast unna Misunds tomt foregår det også arbeider - hos Grieg-arving Nicolai Hafeld Grieg (37). I sommer kjøpte han en kremeiendom i nevnte Stjerneveien for 61 millioner kroner.

Norges dyreste gjennom tidende

Helt konkret planlegger han påbygg, fasadeendring, endring av bærende konstruksjoner, samt riving av skorstein.

For øvrig var Misunds eiendom inntil nylig den dyreste omsatte boligen i Norge hittil i år. Så kom Ferd-arving Katharina Andresen på banen og blåste alle av banen med sitt Bygdøy-kjøp på 590 millioner norske kroner forrige uke.

Det er norgeshistoriens dyreste boligkjøp. I 2020 kjøpte Sector Alarm-gründer Jørgen Dahl det som nå er Norges nest dyreste enebolig gjennom tidene. Prisen endte da på 225 millioner.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer