Milliardær «forsvunnet» etter bråk

Den kinesiske milliardæren Jack Ma skal ikke ha blitt sett offentlig på to måneder.

BORTE: Jack Ma har ikke blitt sett offentlig siden den historiske børsnoteringen til selskapet han er majoritetseier i, Ant Group, ble stanset for to måneder siden. Foto: AFP / NTB
BORTE: Jack Ma har ikke blitt sett offentlig siden den historiske børsnoteringen til selskapet han er majoritetseier i, Ant Group, ble stanset for to måneder siden. Foto: AFP / NTB Vis mer
Publisert

Kinas aller rikeste mann har vært i trøbbel de siste månedene. Det som egentlig skulle vært et jubelhalvår, med en gigantisk børsnotering for selskapet Ant Group, har blitt alt annet enn fest og moro for den kinesiske milliardæren Jack Ma.

Borte

Nå har Ma, frivillig eller ikke, gått helt under jorda. I så stor grad at han også har blitt fjernet totalt som ansikt utad for talentshowet «Africa's Business Heroes», som han selv har skapt. Programmet er en konkurranse for fremadstormende entreprenører, skriver Financial Times.

Nå er Jack Ma fjernet fra alt promomateriell til programmet, han er fjernet fra programmets nettside og han ble på påfallende vis utelatt fra en reklamevideo for programmet.

Han var heller ikke med som dommer under finalen, som ble innspilt i november, og skal vises på TV i løpet av våren.

- På grunn av en kollisjon i timeplanen kunne ikke Ma være med i dommerpanelet i finalen av «Africa's Business Heroes» tidligere i år, sier en talsperson for Alibaba, selskapet som ble grunnlagt av den kinesiske milliardæren.

Det som er verdt å merke seg er timingen. Finalen ble nemlig spilt inn kort tid etter en tale som kinesiske myndigheter fikk i halsen og en gigantisk børsnotering ble stanset.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.