Tom Rune Pedersen:

Milliardær frikjent etter svindelanklage

Selskapet Magic Norway, eid av eiendomsmilliardæren Tom Rune Pedersen, gikk fri i retten etter anklage om forsikringsbedrageri.

FRIKJENT: Tom Rune Pedersens eiendomsselskap gikk i fri i retten. Foto: Skjalg Ekeland / Bergensavisen
FRIKJENT: Tom Rune Pedersens eiendomsselskap gikk i fri i retten. Foto: Skjalg Ekeland / Bergensavisen Vis mer
Publisert

I slutten av oktober møtte Bergens-riking Tom Rune Pedersen forsikringsselskapet Gjensidige i retten. Selskapet hans, Magic Norway AS, var nemlig saksøkt for forsikringssvindel etter en brann i 2017.

Nå er Magic Norway frikjent, skriver de i en pressemelding.

- Vi har hele tida hatt full tillit til at retten ville komme fram til en beslutning som ville gå i Magic sin favør. Vi er derfor glade for at tingretten nok en gang gir oss medhold på alle punkter i en sak som burde vært lagt død for nesten sju år siden, sier styreleder Pedersen i meldingen.

BT omtalte dommen fredag.

Skjelte ut advokat

Gjensidige mente Pedersen-selskapet jukset til seg en forsikringssum på to millioner til nytt ventilasjonsanlegg, som de mente aldri ble byttet. De krevde derfor tilbake hele forsikringssummen på 5,5 millioner.

Milliardæren nektet hardnakket for anklagene, og kom med en kraftsalve av de sjeldne i retten mot Gjensidiges advokat Merete Anita Utgård.

- Du burde gå hjem og skamme deg når denne saken er ferdig. Du skylder oss masse penger. Jeg skjønner at du kjemper for jobben din, Utgård, at du snart får sparken, men det er ikke vår feil at du oppfører deg sånn, uttalte han ifølge Bergensavisen.

USAs tidligere president, Donald Trump, er i dag i retten i New York for å vitne i saken hvor han er saksøkt for omfattende bedrageri gjennom ti år. Dagbladets korrespondent Vegard Kvaale har vært inne i rettssalen. Vis mer

Vurderer anke

Selv fortalte Utgård til Børsen at opptrinnet var ubehagelig, og at hun aldri i sin mangeårige karriere i rettssystemet hadde opplevd liknende.

- Jeg har vært i mange saker med høy temperatur, men å bli skjelt ut på denne måten har jeg aldri opplevd. Det er jo ubehagelig, men det går greit, sa hun.

Til Børsen sier hun nå at hun skal gå grundig igjennom dommen før hun vurderer å anke - innen fristen på fire uker.

- Jeg konstaterer at de fikk medhold, noe jeg naturlig nok er skuffet over, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer