Thomas H. Lee:

Milliardær funnet død

Den amerikanske milliardæren ble 78 år gammel.

DØD: Thomas H. Lee ble funnet død torsdag. Foto: Chester Higgin / The New York Times / NTB
DØD: Thomas H. Lee ble funnet død torsdag. Foto: Chester Higgin / The New York Times / NTB Vis mer
Publisert

Thomas H. Lee ble funnet død på sitt kontor på Manhattan i New York torsdag, skriver amerikanske medier. Han ble 78 år gammel.

- Vi er veldig triste over den uventede bortgangen til vår venn og tidligere partner, Thomas H. Lee. Tom var en ikonisk figur innen aktive eierfond. Han var med på å skape en bransje og veiledet generasjoner av unge fagfolk som fulgte i hans fotspor, sier hans tidligere firma, THL, i en pressemelding.

Politiet har ikke gått ut med dødsårsaken, og sier at denne ville avklares av en rettsmedisiner.

Gigantinvesteringer

Lee startet selskapet i 1974 og vokste seg stort kjapt. Blant annet er han kjent for å ha kjøpt leskedrikkselskapet Snapple på 90-tallet, for så å selge det 32 ganger prisen to år seinere.

I 2003 kjøpte han også Warner Music. Totalt har han investert rundt 15 milliarder dollar gjennom karrieren, skriver New York Times. Ifølge Forbes var Lee god for rundt to milliarder dollar, tilsvarende 20,8 milliarder norske kroner, da han døde.

- Familien er ekstremt triste over Toms død. Våre hjerter er knuste. Vi ber om at privatlivet blir respektert og at vi får lov til å sørge, sier talsperson for familien, Mike Sitrick, i en uttalelse.

TRAGEDIE: Australske Pagen og Brandon Armanasco var forlovet og levde et lykkelig liv som trebarnsforeldre, da alt plutselig snudde. Reporter: Anabelle Bruun / Video: Privat Vis mer

Lee forlot THL i 2005 for å starte selskapet Lee Equity Partners, hvor han har sittet som styreleder inntil nylig. Selskapet håndterte totalt tre milliarder dollar i kapital og portefølje, ifølge Financial Times.

Donerte millioner

Den Boston-fødte milliardæren studerte ved eliteuniversitetet Harvard, og ble siden teknologisjef i First National Bank of Boston på 60- og 70-tallet. Han var også en kjent filantrop, og donerte penger til en rekke museer. Han donerte også 22 millioner dollar til Harvard i 1996, penger som blant annet gikk til studiestøtte for elever.

- Jeg har vært heldig som har tjent litt penger. Jeg er mer en glad for å gi noe av det tilbake, sa han da, ifølge BBC.

Lee etterlater seg kona Ann Tenenbaum og sine fem barn.

- Selv om verden kjente ham som en pioner innen aktive eierfond og som en suksessrik forretningsmann, kjente vi ham som en hengiven ektemann, far, bestefar, søsken, venn og filantrop som alltid satte andres behov foran sine egne, fortsetter Sitrick.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer