Thomas H. Lee:

Milliardær funnet død

Den amerikanske milliardæren ble 78 år gammel.

DØD: Thomas H. Lee ble funnet død torsdag. Foto: Chester Higgin / The New York Times / NTB
DØD: Thomas H. Lee ble funnet død torsdag. Foto: Chester Higgin / The New York Times / NTB Vis mer
Publisert

Thomas H. Lee ble funnet død på sitt kontor på Manhattan i New York torsdag, skriver amerikanske medier. Han ble 78 år gammel.

- Vi er veldig triste over den uventede bortgangen til vår venn og tidligere partner, Thomas H. Lee. Tom var en ikonisk figur innen aktive eierfond. Han var med på å skape en bransje og veiledet generasjoner av unge fagfolk som fulgte i hans fotspor, sier hans tidligere firma, THL, i en pressemelding.

Politiet har ikke gått ut med dødsårsaken, og sier at denne ville avklares av en rettsmedisiner.

Gigantinvesteringer

Lee startet selskapet i 1974 og vokste seg stort kjapt. Blant annet er han kjent for å ha kjøpt leskedrikkselskapet Snapple på 90-tallet, for så å selge det 32 ganger prisen to år seinere.

I 2003 kjøpte han også Warner Music. Totalt har han investert rundt 15 milliarder dollar gjennom karrieren, skriver New York Times. Ifølge Forbes var Lee god for rundt to milliarder dollar, tilsvarende 20,8 milliarder norske kroner, da han døde.

- Familien er ekstremt triste over Toms død. Våre hjerter er knuste. Vi ber om at privatlivet blir respektert og at vi får lov til å sørge, sier talsperson for familien, Mike Sitrick, i en uttalelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.