Milliardær gir Kragerø-perle til sønnen

Eiendomsbaron Ivar Tollefsen har overdratt eiendommen i skjærgården til sønnen Nick.

KJØPT FOR 19 MILL.: Ivar Tollefsen sikret seg denne eiendommen i 2017. Nå er den overdratt til sønnen. Foto: 1881.no / Norkart AS / Geovekst og kommunene / OpenStreetMap / NASA / Meti
KJØPT FOR 19 MILL.: Ivar Tollefsen sikret seg denne eiendommen i 2017. Nå er den overdratt til sønnen. Foto: 1881.no / Norkart AS / Geovekst og kommunene / OpenStreetMap / NASA / Meti Vis mer
Publisert

Den styrtrike eiendomskongen Ivar Tollefsen (61) står for en rekke eiendomsoppkjøp i Kragerø gjennom åra. I 2017 sikret han seg en strandperle av de sjeldne på Orebukta på Tåtøy.

Prislappen var 19 millioner kroner, og med på kjøpet fulgte en bolig, båtnaust, egen sandstrand og brygge. For å nevne noe.

Fem år etter at handelen gikk i boks, har Ivar Tollefsen nå overdratt strandeiendommen til sin sønn, Nick Walter Tollefsen (35). Det skriver Kragerø Blad Vestmar, som har fått innsyn i konsesjonsdokumentene.

Ikke helårsbolig

Timingen for overdragelsen er neppe tilfeldig. Fordi Tollefsen har eid eiendommen i fem år, og overdrar den til egen slekt, er sønnen fritatt boplikten. Det åpner for at 35-åringen i praksis kan benytte boligen som fritidseiendom.

Ifølge KV er går det fram at Tollefsen junior, som til vanlig er bosatt i Oslo, ikke vil benytte Tåtøy-eiendommen som helårsbolig. Hvilke planer han har for bruken, er hittil uklart.

Nick Walter Tollefsen har ikke besvart Børsens henvendelse lørdag ettermiddag.

Svømmebasseng-nei

Det er ikke første gang eiendommen har havnet i medienes søkelys. I desember 2020 skrev Finansavisen at Ivar Tollefsen hadde sendt søknad til Kragerø kommune om å få bygge et 22 meter langt og 3,5 meter bredt svømmebasseng på tomta.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer