Milliardær gir Kragerø-perle til sønnen

Eiendomsbaron Ivar Tollefsen har overdratt eiendommen i skjærgården til sønnen Nick.

KJØPT FOR 19 MILL.: Ivar Tollefsen sikret seg denne eiendommen i 2017. Nå er den overdratt til sønnen. Foto: 1881.no / Norkart AS / Geovekst og kommunene / OpenStreetMap / NASA / Meti
KJØPT FOR 19 MILL.: Ivar Tollefsen sikret seg denne eiendommen i 2017. Nå er den overdratt til sønnen. Foto: 1881.no / Norkart AS / Geovekst og kommunene / OpenStreetMap / NASA / Meti Vis mer
Publisert

Den styrtrike eiendomskongen Ivar Tollefsen (61) står for en rekke eiendomsoppkjøp i Kragerø gjennom åra. I 2017 sikret han seg en strandperle av de sjeldne på Orebukta på Tåtøy.

Prislappen var 19 millioner kroner, og med på kjøpet fulgte en bolig, båtnaust, egen sandstrand og brygge. For å nevne noe.

Fem år etter at handelen gikk i boks, har Ivar Tollefsen nå overdratt strandeiendommen til sin sønn, Nick Walter Tollefsen (35). Det skriver Kragerø Blad Vestmar, som har fått innsyn i konsesjonsdokumentene.

Ikke helårsbolig

Timingen for overdragelsen er neppe tilfeldig. Fordi Tollefsen har eid eiendommen i fem år, og overdrar den til egen slekt, er sønnen fritatt boplikten. Det åpner for at 35-åringen i praksis kan benytte boligen som fritidseiendom.

BLINDLEIA: Millionhyttene ligger tett som perler i den sørlandske skjærgården Blindleia. Her boltrer noen av de mest kjente finansfolkene og investorene i Norge seg om sommeren. Hotellkongen Petter Stordalen, brødrene Øystein og Torstein Tvenge og Nicolai Tangen har alle luksuseiendommer her. Reporter Mina Janssen / Video: Lars Eivind Bones Vis mer

Ifølge KV er går det fram at Tollefsen junior, som til vanlig er bosatt i Oslo, ikke vil benytte Tåtøy-eiendommen som helårsbolig. Hvilke planer han har for bruken, er hittil uklart.

Nick Walter Tollefsen har ikke besvart Børsens henvendelse lørdag ettermiddag.

Svømmebasseng-nei

Det er ikke første gang eiendommen har havnet i medienes søkelys. I desember 2020 skrev Finansavisen at Ivar Tollefsen hadde sendt søknad til Kragerø kommune om å få bygge et 22 meter langt og 3,5 meter bredt svømmebasseng på tomta.

Etter flere runder på lokalpolitikernes bord, gikk svømmebasseng-planene i vasken.

«Bygningsmyndigheten kan ikke se at de allmenne fordelene med tiltaket klart overstiger ulempene. Samtidig vurderes tiltaket å vesentlig tilsidesette hensynet bak forbudet mot tiltak i 100-metersbeltet», het det i vedtaket den gang.

Enorme verdier

Både far og sønn Tollefsen sitter med betydelige eierskap i Kragerø-skjærgården. Sistnevnte står blant annet for rekordkjøpet av ei hytte til 44 millioner kroner på Lille Ærøy i Kragerø i 2017, ifølge Finansavisen.

Senior er blant annet største eier av Kragerø Resort på Stabbestad gjennom eiendomsselskapet Fredensborg - der sønnen også er styremedlem.

61-åringens forretningsmessige eiendomsverdier strekker seg riktignok over hele Norden. Etter Kapitals beregninger er Tollefsen Norges 5. rikeste person, med en anslått formue på 51,5 milliarder norske kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer