Bent Christian Wilhelmsen:

Milliardær i årelang hyttekonflikt: - Alvorlig

Siden kjøpet i 2014 har hytteprosjektet støtt på en rekke utfordringer for Bent Christian Wilhelmsen.

IDYLLISK PERLE: Hyttetomta ligger omringet av vann og svaberg i ettertraktede Tjøme. Foto: 2022 Norkart AS/Geovekst og kommunene/OpenStreetMap/NASA, Meti/1881
IDYLLISK PERLE: Hyttetomta ligger omringet av vann og svaberg i ettertraktede Tjøme. Foto: 2022 Norkart AS/Geovekst og kommunene/OpenStreetMap/NASA, Meti/1881 Vis mer
Publisert

Rederimilliardær Bent Christian Wilhelmsen er ifølge Kapitals Norges 27. rikeste person, med en formue på 8,75 milliarder kroner.

Han kjøpte i 2014 en strandeiendom på idylliske Tjøme sammen med kona Solveig Aars Wilhelmsen.

Fjærder kommune, hvor eiendommen ligger, er den dyreste kommunen å kjøpe fritidsbolig i, og paret måtte den gang ut med 20 millioner kroner.

Den daværende eiendommen besto av seks bygninger, og planen var å rive det hele for å sette opp to bygninger - uten å utvide bruksarealet. Prosjektet ble i utgangspunktet ønsket velkommen av kommunen, som godkjente planene i 2017.

Børsen har fått innsyn i dokumentene som vedrører eiendommen, som tegner et bilde av et salig rot rundt det som skulle være familiens sted for rekreasjon og avslapping. Nå har det blitt en hodepine.

Her gjelder det å ha tunga rett i munnen.

Fant 15 avvik

Kommunen fant nemlig ut, etter et rutinemessig tilsyn i 2018, at godkjennelsen fra 2017 var fattet på feil grunnlag. De kom da fram til at kun 160 kvadratmeter av totalt 311 var lovlig oppført. Likevel valgte kommunen å se bort fra dette, ved å ikke omgjøre tillatelsen som var gitt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer