Milliardær i byggetrøbbel:
- Ikke praktisk mulig

Ifølge en varsler har investor og milliardær Aage Thoresen bygget ulovlig på luksuseiendommen han eier på Hardangervidda.

KAN MÅTTE RIVE: Aage Thoresens eiendom ligger i et vernet område, som gjør det ulovlig med ny bebyggelse. Om kommunen finner feil ved eiendommen, kan han bli tvunget til å rive. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB
KAN MÅTTE RIVE: Aage Thoresens eiendom ligger i et vernet område, som gjør det ulovlig med ny bebyggelse. Om kommunen finner feil ved eiendommen, kan han bli tvunget til å rive. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Vis mer
Publisert

I et varsel sendt til Hol kommune hevdes det at investor og milliardær Aage Thoresen har bygget ulovlig på eiendommen sin på Hardangervidda, skriver Kapital.

Varsleren mener at båthuset som tilhører investorens hytte, ikke er et båthus.

Nå varsler kommunen at de vil se nærmere på saken.

- Vi vil følge opp dette så fort vi har mulighet, sier Kamilla Holberg Mjøsund, leder for plan og utvikling i Hol kommune til nettstedet.

Til Børsen opplyser hun at de foreløpig ikke har gått videre med saken.

- Ikke praktisk mulig

«Man ser helt klart og tydelig at det ikke er praktisk mulig å få en båt inn i båthuset, da det er en enkel dør, men denne gjemmes av doble dører utvendig, for at fasaden skal framstå som et båthus», heter det i varselet ifølge nettstedet.

I båthuset skal det også være satt opp et kjøkken.

Aage Thoresen selv opplyser til nettstedet at selskapet som eier hytta ikke har fått noen spørsmål fra Hol kommune.

- Dersom det skjer, vil selskapet forholde seg til kommunen i dialog med dem. Hvis vi har misforstått dispensasjonsvedtaket og kommet i skade for å ikke etterleve tillatelsen fullt ut, vil kommunikasjonen med kommunen avklare dette, skriver Thoresen i mailen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.