Milliardær i byggetrøbbel:
- Ikke praktisk mulig

Ifølge en varsler har investor og milliardær Aage Thoresen bygget ulovlig på luksuseiendommen han eier på Hardangervidda.

KAN MÅTTE RIVE: Aage Thoresens eiendom ligger i et vernet område, som gjør det ulovlig med ny bebyggelse. Om kommunen finner feil ved eiendommen, kan han bli tvunget til å rive. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB
KAN MÅTTE RIVE: Aage Thoresens eiendom ligger i et vernet område, som gjør det ulovlig med ny bebyggelse. Om kommunen finner feil ved eiendommen, kan han bli tvunget til å rive. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Vis mer
Publisert

I et varsel sendt til Hol kommune hevdes det at investor og milliardær Aage Thoresen har bygget ulovlig på eiendommen sin på Hardangervidda, skriver Kapital.

Varsleren mener at båthuset som tilhører investorens hytte, ikke er et båthus.

Nå varsler kommunen at de vil se nærmere på saken.

- Vi vil følge opp dette så fort vi har mulighet, sier Kamilla Holberg Mjøsund, leder for plan og utvikling i Hol kommune til nettstedet.

Til Børsen opplyser hun at de foreløpig ikke har gått videre med saken.

Denne norske stranda har fått plass på topplista til worlds50beaches.com. Reporter: Magnus Paus / Dagbladet TV Vis mer

- Ikke praktisk mulig

«Man ser helt klart og tydelig at det ikke er praktisk mulig å få en båt inn i båthuset, da det er en enkel dør, men denne gjemmes av doble dører utvendig, for at fasaden skal framstå som et båthus», heter det i varselet ifølge nettstedet.

I båthuset skal det også være satt opp et kjøkken.

Aage Thoresen selv opplyser til nettstedet at selskapet som eier hytta ikke har fått noen spørsmål fra Hol kommune.

- Dersom det skjer, vil selskapet forholde seg til kommunen i dialog med dem. Hvis vi har misforstått dispensasjonsvedtaket og kommet i skade for å ikke etterleve tillatelsen fullt ut, vil kommunikasjonen med kommunen avklare dette, skriver Thoresen i mailen.

Thoresen har foreløpig ikke besvart Børsens henvendelser.

Gigant-eiendom

Thoresen kjøpte den 22 000 mål store eiendommen for 32,5 millioner kroner i 2014. Eiendommen inneholder tre fiskevann, jaktrettigheter, en 137 kvadratmeter stor hytte og det som skal være et båthus.

Eiendommen ligger i et vernet område, som gjør det ulovlig med ny bebyggelse. Dette forbudet søkte Thoresen unntak fra i 2017 for å bygge nytt båthus.

Hvis kommunen mener Thoresen har bygget ulovlig, må han i verste fall rive båthuset, opplyser kommunen til nettstedet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer