Stein Erik Hagen

Milliardær i flykrangel

Milliardærene må slutte å fly til hyttene sine, mener Rødt. Stein Erik Hagen tror ikke Rødt får gjennomslag for det forslaget.

PRIVATFLY: Stein Erik Hagen flyr privatfly til hytta. Det må han slutte med, mener Rødt. Foto: Terje Pedersen / NTB
PRIVATFLY: Stein Erik Hagen flyr privatfly til hytta. Det må han slutte med, mener Rødt. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rødt ønsker å legge ned forbud mot at milliardærer flyr til hyttene sine med privatfly, skriver Nettavisen.

Forslaget går ut på et forbud mot å bruke privatfly til transport som ikke er begrunnet i liv helse og sikkerhet.

- Pisslei

Nestleder i Rødt, Marie Sneve Martinussen, mener det er den rike eliten må ta ansvaret for store deler av de utslippene vi har i dag, og at de da må ta ansvaret for å kutte utslipp i mye større grad enn andre folk.

- Nå er jeg pisslei at det hele tida snakkes om dugnadsarbeid og at alle må bidra. Det er de rikeste som forurenser mest, og de må ta regningen når klimagassutslippene skal ned, sier Martinussen.

Bakgrunnen for utblåsningen er FNs nye klimarapport som kom tidligere denne uka.

«Det er entydig at menneskelig påvirkning har varmet opp atmosfæren, hav og land. Utbredte og raske endringer i atmosfæren, havet, kryosfæren og biosfæren har skjedd», slo rapporten fast.

FNs klimapanel konkluderer med at vi allerede på 2030-tallet kan oppleve år med 1,5 graders oppvarming. Det vil føre til både hyppigere og sterkere ekstremvær, som innebærer mer hetebølger, styrtregn og tørke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.