Tom Rune Pedersen:

Milliardær i harnisk: - Burde skamme deg

Eiendomsrikingen langet ut mot advokat i retten.

FRESTE I RETTEN: Tom Rune Pedersen langet ut mot advokat i Hordaland tingrett. Foto: Skjalg Ekeland / Bergensavisen
FRESTE I RETTEN: Tom Rune Pedersen langet ut mot advokat i Hordaland tingrett. Foto: Skjalg Ekeland / Bergensavisen Vis mer
Publisert

Denne uka møtes eiendomsmilliardær Tom Rune Pedersen og Gjensidige i Hordaland tingrett. Bakgrunnen er at forsikringsselskapet har beskyldt selskapet hans, Magic, for forsikringsjuks.

Bergensavisen har vært i retten og refererer blant annet til en kraftsalve fra Pedersen - rettet mot Gjensidiges advokat Merete Anita Utgård - under hennes utspørring.

- Du burde gå hjem og skamme deg når denne saken er ferdig. Du skylder oss masse penger. Jeg skjønner at du kjemper for jobben din, Utgård, at du snart får sparken, men det er ikke vår feil at du oppfører deg sånn, starter utbruddet.

Børsen har vært i kontakt med Magics advokat, Arild Dyngeland, som takker nei til å kommentere saken på vegne av seg selv og Pedersen.

Advokaten: - Ubehagelig

Videre sier han til dommeren at han ikke vet om advokaten skjønner hva saken dreier seg om, og mener hun er «helt i tåke».

- Jeg har svart deg. Men jeg kan ikke gjøre noe med din hjernekapasitet. Jeg beklager, fortsetter han.

Dette reagerer advokat Utgård sterkt på. Hun forteller til Børsen at hun har jobbet i rettssystemet som advokat i mange år, blant annet som politiadvokat.

- Jeg har vært i mange saker med høy temperatur, men å bli skjelt ut på denne måten har jeg aldri opplevd. Det er jo ubehagelig, men det går greit, sier hun.

Eiendomsmilliardær Christian Ringnes overrasker under Arendalsuka. Video: Anniken Aronsen. Reporter: Anniken Aronsen Vis mer

Lokalavisa skriver at dommeren etter hvert ba Utgård om å endre tema, men det står ingenting om at milliardæren fikk refs for personangrepet.

Fikk millioner etter brann

Med andre ord later ikke milliardæren til å være spesielt begeistret for å bli anklaget for å ha jukset til seg forsikringspenger.

Det hele stammer tilbake fra 2017, hvor bygget som huset Magic Hotel Korskirken og Villa Blanca tok fyr ved åpningen.

BA skriver at Gjensidige utbetalte en forsikringssum på rundt 5,5 millioner kroner til milliardærens eiendomsselskap, og at to millioner skulle gå til nytt ventilasjonsanlegg.

Forsikringsselskapet mener at dette aldri ble byttet og krever derfor hele forsikringsbeløpet tilbake.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer