Joakim Varner:

Milliardær i hyttetrøbbel: - Svært overrasket

Kommunen avdekket det de mener er en rekke ulovligheter ved Joakim Varners storslåtte fritidsresidens. Selv er klesarvingen «svært overrasket».

LUKSUSEIENDOM: Joakim Varner sikret seg denne sjøperlen for ti år siden. Nå har han fått kommunen på nakken etter et tilsyn gjennomført i desember i fjor. Foto: 1881.no / Norkart AS / Geovekst og kommunene / OpenStreetMap / NASA / Meti
LUKSUSEIENDOM: Joakim Varner sikret seg denne sjøperlen for ti år siden. Nå har han fått kommunen på nakken etter et tilsyn gjennomført i desember i fjor. Foto: 1881.no / Norkart AS / Geovekst og kommunene / OpenStreetMap / NASA / Meti Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommeren 2011 punget klesarving og milliardær Joakim Varner (47) ut 35 millioner kroner for det som da var et av Norges dyreste hyttekjøp.

Luksusobjektet ligger idyllisk til ved sjøen på Tjøme, hvor flere av landets rikeste er tungt representert med sine fritidseiendommer.

Nå har det imidlertid oppstått uro i hytteparadiset. I desember i fjor var Færder kommune på førjulsbesøk hos Varner i Flekkenveien. Under tilsynet ble det etter kommunens vurdering oppdaget en rekke ulovligheter.

Reagerer på dette

Etterfølgende mottok Varner et tvangsmulkt-varsel om følgende forhold:

  • Drivstoffanlegg
  • Terrasser mot vest
  • Tilbygg av kjeller mot øst
  • Utvidelse av teknisk rom ved basseng

Ifølge Tønsbergs Blad, som først omtalte saken, bygget Varner et privat drivstoffanlegg for egne fritidsbåter i 2016. I varselet fra kommunen heter det at fundamentet og pumpa knyttet til anlegget ble oppført i strid med gjeldende bestemmelser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.