Milliardærens luksusplaner

Milliardær i nabobråk: - Fullstendig galt

Skal «forstyrre livene til tusenvis» for å få oppgradert hagen.

RIKING: Richard Caring har en brukbar formue. Hageplanene vekker reaksjoner blant naboene. Foto: Nils Jorgensen / Shutterstock editorial / NTB
RIKING: Richard Caring har en brukbar formue. Hageplanene vekker reaksjoner blant naboene. Foto: Nils Jorgensen / Shutterstock editorial / NTB Vis mer
Publisert

Den britiske rikingen Richard Caring (74) har gjennom sitt klubb- og restaurantimperium opparbeidet seg en formue på rundt en milliard pund. Det utgjør cirka 12 milliarder kroner.

Nå vil han bruke noen av pengene sine på å oppgradere hagen.

Det har ikke gått upåaktet hen, og flere naboer har tatt til motmæle mot luksusplanene, ifølge The Evening Standard.

Stenger veien

Caring har nemlig fått tillatelse til å stenge veien utenfor giganteiendommen sin i South Kensington, sentralt i London, verdt 40 millioner pund - altså 457 millioner kroner.

Det er fordi han vil plante et dusin trær på eiendommen. Men det er ikke naboene spesielt begeistret for.

- Det er fullstendig galt at en enkelt mann, med en enorm formue, har mulighet til å forstyrre livene til tusenvis av mennesker, sier hans nabo David Erb til The Guardian.

Den aktuelle veien er en travel fartsåre for både ambulanser og busser i den britiske hovedstaden, og skal stenges i to uker.

- Uhørt

Erb, som bor rett overfor luksuseiendommen, sier til avisa at det er «uhørt» at myndighetene «bøyer seg etter en milliardærs innfall om å ønske seg en bedre hage».

Ett av trærne skal veie over fem tonn og ble ifølge Erb løftet over huset hans, og han hevder det føles som å bo bak en barrikade når fortauet også stenges.

74-åringens luksushjem har blant annet en toetasjes kjeller med svømmebasseng, skjønnhetsbehandlingsrom, damprom og butikk for sommerklær, i henhold til planene som er innlevert til utvalget, ifølge The Evening Standard.

Trekrangelen er bare det siste i rekka av en femårig kamp mellom rikingen og noen av de rundt 500 folka som bor i området rundt, ifølge The Guardian.

Caring er blant annet blitt bedt om å fjerne tre «uoverensstemmende og dominerende» vinduer, som hevdes å ikke bevare «verneområdets karakter og utseende».

En talsperson for utvalget som har godkjent veistengingen sier at de ikke uten god grunn kan avslå søknader om å stenge veien. Samtidig erkjenner de at det kan medføre ulemper.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer