Petter Olsen:

Milliardær i pengeknipe: Selger hjemmet

Rederarvingen har lagt ut hjemmet sitt for 70 millioner - etter å ha feilet med å selge det på lukket marked.

ARKITEKTBYGG: «Langveis» er tegnet av arkitekt Arnstein Arneberg i 1939. Foto: Sem & Johnsen
ARKITEKTBYGG: «Langveis» er tegnet av arkitekt Arnstein Arneberg i 1939. Foto: Sem & Johnsen Vis mer
Publisert

Petter Olsen (75) er ifølge Kapital god for 1,9 milliarder, noe som gjør ham til Norges 227. rikeste person. Likevel står pengeproblemene i kø for rederarvingen og kunstsamleren, skriver Dagens Næringsliv.

Dermed selger han prakteiendommen sin i Bærum, som strekker seg over 64 mål. Først ble den forsøkt solgt på privatmarkedet for 85 millioner, skriver avisa.

- Vi har over en kort periode jobbet med eiendommen direkte mot et utvalg av vår kundegruppe og kjøpssegmentet. Basert på erfaring og markedet, herunder respons, antas det at et fornuftig utgangspunkt for prisantydning er i størrelsesorden 70 millioner kroner, bekrefter eiendomsmegler Jan Fredrik Bonde i Sem & Johansen til Børsen.

Skylder kjempesum

DNB har tatt pant i eiendommen, samt i Ramme Gård i Hvitsen, på tilsammen 700 millioner. Det skyldes et lån på 550 millioner, skriver DN. Ifølge avisa gikk milliardæren til Oslo tingrett for hjelp om å forhandle med långiverne, og finne en løsning på gjeldsproblemene sine.

Her ble det avgjort at han måtte selge unna eiendeler.

Dermed kvitter Olsen seg ikke bare med hjemmet sitt, men også to malerier til en samlet verdi av 67 millioner, ifølge DN. Disse er signert Edvard Munch og Claude Monet.

KAN SLÅ PRISREKORD I USA: Det er ikke bare utsikten fra leiligheten som er svimlende. Foto/video: Serhant Studios Vis mer

Olsen har ikke besvart avisas henvendelse.

Megler Bond viser for øvrig til annonsen for informasjon om eiendommen. Her framkommer det at hovedhuset «Langveis» er tegnet av arkitekt Arnstein Arneberg, etter at skipsreder Thomas Fredrik Olsen, Petter Olsens far, kjøpte eiendommen i 1938.

Krever oppussing

I tillegg til hovedhuset er det også en rekke andre bygg på tomta, som gjestehus, hønsehus, badstue og garasje. En park med karpedam kommer også på kjøpet.

Likevel er det en del oppgraderinger som trengs på det over 80 år gamle huset. Blant annet er det påvist fukt og råteskader i taket, i tillegg til at badene må oppgraderes etter dagens krav.

KARPEDAM: Eiendommen strekker seg over 64 mål. Foto: Sem & Jacobsen
KARPEDAM: Eiendommen strekker seg over 64 mål. Foto: Sem & Jacobsen Vis mer

På spørsmål om omstendighetene rundt salget, som DN skriver er pengeproblemer, svarer Bonde:

- Som megler er jeg ikke kjent med at det er andre årsaker til et ønske om salg enn at det er endrede boligbehov. Dette gjelder vel alle som skal kjøpe og selge. Normalt er dette for alle styrt etter for eksempel alder, familiesituasjon, barn, behov - med andre ord, «alt til sin tid».

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer