Milliardær i strandbråk

Skylder 413 000 i bot, vurderer å saksøke staten.

STRIDENS KJERNE: Den private sandstranda ved Morten Angelils luksushytte på Nøtterøy ble på et tidspunkt tilført skjellsand - som kommunen etter inspeksjon krevde fjernet. Foto: Google Maps
STRIDENS KJERNE: Den private sandstranda ved Morten Angelils luksushytte på Nøtterøy ble på et tidspunkt tilført skjellsand - som kommunen etter inspeksjon krevde fjernet. Foto: Google Maps Vis mer
Publisert

Milliardær og tidligere Eltek-konsernsjef Morten Angelil (54) har havnet i en langvarig og kostbar strid med så vel lokale som sentrale myndigheter. Stridens kjerne: sandstranda ved luksushytta på Nøtterøy, ifølge Tønsbergs Blad (TB).

- I god tro

Færder kommune mener at 54-åringen ulovlig har fylt 20 kubikkmeter skjellsand på stranda, og krever 413 000 kroner i tvangsmulkt. Angelil bestrider dette via sin advokat Egil Jarslett, og hevder han handlet i god tro.

- Saken gjelder ikke etablering av ei «ulovlig sydenstrand», men etterfylling av en begrenset mengde sand i forbindelse med riving og gjenoppføring av ei brygge, som Angelil hadde fått kommunens tillatelse til - for å gjenopprette grunnforholdene slik de var før bryggearbeidene ble gjennomført, skriver Jarslett i en e-post til Dagbladet.

- Angelil la til grunn at dette ikke krevde særskilt tillatelse, skriver advokaten videre.

To forhold

Angelil skylder nå tvangsmulkt for to forhold: 1. Kommunen mener de ikke har mottatt noen plan for fjerning av sanden innen fristen, og 2. kommunen mener han ikke har dokumentert at han har fjernet 20 kubikkmeter skjellsand, slik han har opplyst om.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer