Milliardær i strupen på McDonalds

Mener fastfood-kjeden ikke lever opp til egne forpliktelser.

REFS AV RIKING: McDonalds får rikingkjeft av Carl Icahn, som vil gjøre noe med dyrevelferden. Foto: Geoffrey Swaine/Shutterstock/NTB
REFS AV RIKING: McDonalds får rikingkjeft av Carl Icahn, som vil gjøre noe med dyrevelferden. Foto: Geoffrey Swaine/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Carl Icahn (86) er gründeren bak investeringskonglomeratet Icahn Enterprises. Selskapet investerer i en rekke bransjer, som bilindustri, energi og eiendom.

Ifølge Forbes har Icahn selv en formue på formidable 16,8 milliarder dollar, tilsvarende 161 milliarder kroner.

Han er omtalt av The Wall Street Journal som «Wall Streets mest fryktede investor», og han er ikke redd for å skape kontroverser. Om seg selv sier han at han ikke er noe geni, men at han utnyttet kapitalismen, som han mener er ødelagt.

- Veldig emosjonell

Det er imidlertid noe helt annet som opptar ham om dagen. I et intervju med Bloomberg går han hardt ut mot McDonalds og deres påståtte brutte løfte om dyrevelferd.

Icahns dyrevelferdsengasjement har ikke tidligere kommet fram i lyset, men han kunne nå avsløre at han var en pådriver bak McDonalds lovnad i 2012 om å slutte å kjøpe svineprodukter fra produsenter som bruker egne, trange bur for drektige griser, såkalte svangerskapskasser.

- Jeg blir veldig emosjonell av å tenke på disse dyra og den unødvendige lidelsen, sier han i intervjuet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer