Milliardær-kampanje: - Må være i forkant

Milliardær er bekymret for fallende støtte til Israel, og er i samtaler med andre mektige rikinger om en gigantisk proisraelsk mediekampanje.

LUFTANGREP: Milliardær er bekymret for at bildene fra krigen skal svekke verdens støtte Israel, og har samlet inn penger til en mediekampanje som tar sikte på å være «i forkant av narrativet». Foto: APAImages / Shutterstock / NTB
LUFTANGREP: Milliardær er bekymret for at bildene fra krigen skal svekke verdens støtte Israel, og har samlet inn penger til en mediekampanje som tar sikte på å være «i forkant av narrativet». Foto: APAImages / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

En rekke Wall Street- og Hollywood-milliardærer har de siste ukene vært i samtaler om en mediekampanje verdt opptil 50 millioner dollar, over 550 millioner kroner. Den skal ta sikte på å definere Hamas som en «terrororganisasjon overfor det amerikanske folk».

Det melder Semafor.

Krigen ryster

Den styrtrike amerikanske eiendomskongen Barry Sternlicht tok initiativ til kampanjen i kjølvannet av Hamas' angrep 7. oktober, som tok livet av minst 1200 israelere.

Israel har angrepet Gazastripen med intenst luftbombardement i ukevis, som svar på Hamas-angrepet. Bildene fra det tett befolkede området har rystet verden og ført til store demonstrasjoner. Over 11 000 palestinere, 4500 av dem barn, er drept, ifølge Gazas myndigheter. 1,5 millioner skal være sendt på flukt.

- I forkant av narrativet

Sternlichts bekymring er at mediedekningen av lidelsene i Gaza svekker støtten til Israel.

I e-post fra Sternlicht, som Semafor har sett, framgår det at han ønsker å samle inn 1 million dollar fra hver og en av de flere titalls adressatene. Det tilsvarer drøye 11 millioner kroner.

INITIATIVTAKER: Den amerikanske milliardæren Barry Sternlicht, toppsjef for investeringsselskapet Starwood Capital Group, har en formue på 3,8 milliarder dollar, ifølge Forbes. Det tilsvarer om lag 42,2 milliarder kroner. Foto: Mike Blake / Reuters / NTB
INITIATIVTAKER: Den amerikanske milliardæren Barry Sternlicht, toppsjef for investeringsselskapet Starwood Capital Group, har en formue på 3,8 milliarder dollar, ifølge Forbes. Det tilsvarer om lag 42,2 milliarder kroner. Foto: Mike Blake / Reuters / NTB Vis mer

«Den offentlige opinionen vil definitivt endre seg ettersom scener, ekte eller fabrikkert av Hamas, av sivile palestinske lidelser helt klart vil gjøre at verdens empati med Israel eroderer», skriver Sternlicht og legger til:

«Vi må være i forkant av narrativet.»

E-posten ble sendt til mer enn 50 mektige navn, deriblant mediemoguler, investorer og teknologi-toppsjefer. Alle mottakerne skal ha en formue på nesten 500 milliarder dollar samlet sett, ifølge Semafor.

Det skal hittil ha blitt samlet inn flere millioner dollar. Sternlicht sier ifølge Semafor at han har hatt en «god samtale» med CNN-eier David Zaslav og Ari Emanuel, sjef for mediekjempen Endeavour.

Talspersoner for de to har imidlertid sagt at de ikke er involvert på nåværende tidspunkt.

Medieoffensiven tar sikte på å «stemple Hamas som en terrororganisasjon, som ikke bare er en fiende av Israel, men også av USA», skriver Al Jazeera, som også har omtalt saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer