Milliardær kjøpte sjøluksus - vil fjerne bølger

Jonas Ramm kapret luksuseiendom i Kragerøs skjærgård. Båttrafikk skaper imidlertid utfordringer.

PERLE: Milliardær Jonas Ramm kjøpte to tomter på 17 mål med tre hus i fjor sommer. Nå ber han kommunen om tillatelse til å gjøre endringer. Foto: DNB Eiendom
PERLE: Milliardær Jonas Ramm kjøpte to tomter på 17 mål med tre hus i fjor sommer. Nå ber han kommunen om tillatelse til å gjøre endringer. Foto: DNB Eiendom Vis mer
Publisert

- Jeg kjøpte sommeren 2019 og har kjent til dette stedet veldig godt. Jeg visste derfor at det er en utfordring med båttrafikk i sundet, sier eiendomsmilliardær Jonas Ramm til Børsen.

I fjor sikret han seg to kremeiendommer i Kragerø-skjærgården til 29,9 millioner kroner. De idylliske tomtene rommer til sammen 17 mål og byr på umiddelbar nærhet til sjøen.

Det er tilsynelatende ikke bare positivt.

Trøblete farvann

Ifølge Kragerø Blad Vestmar, som først omtalte saken, har Arkitekthuset Kragerø AS sendt en dispensasjonssøknad på vegne av Ramm til kommunen. Formålet er å få revet en båtslipp og en brygge, samt å redusere en annen brygge på eiendommen.

I tillegg ønsker milliardæren å etablere en ny bølgebryter.

- Hytta ligger ved et sund med fem knops fartsgrense, og hvor mange sommergjester - gjerne med litt dårlig tid - ferdes. Fritidsbåtene kjører forbi i halvplan. Det er litt plagsomt, fortsetter Ramm til Børsen.

- Innretter meg

En bølgebryter har til hensikt å dempe urolig sjø og eksempelvis beskytte eventuelle fortøyde båter.

- Jeg har derfor søkt om å få en bølgebryter, men for å få til det, må vi redusere - og fjerne - noen av de bryggene som fulgte med eiendommen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer