Milliardær-legende: - Starten på tredje verdenskrig

Investorlegende og milliardær George Soros malte et dystert framtidsbilde under en rikingmiddag i Davos tirsdag.

HAMRER LØS: Den ungarskfødte amerikanske investoren George Soros hamret løs mot Xi Jinping, Vladimir Putin og Angela Merkel under en middag i Davos tirsdag. Foto: Fabrice COFFRINI / AFP / NTB
HAMRER LØS: Den ungarskfødte amerikanske investoren George Soros hamret løs mot Xi Jinping, Vladimir Putin og Angela Merkel under en middag i Davos tirsdag. Foto: Fabrice COFFRINI / AFP / NTB Vis mer
Publisert

- Med de forstyrrelsene som er i forsyningskjedene vil den globale inflasjonen gå over i en global depresjon.

Det var ikke et muntert budskap han presenterte da han inviterte til den tradisjonsrike middagen under World Economic Forum i Davos, den profilerte investereren, milliardæren og filantropen George Soros.

Den 91 år gamle investoren, som har blitt et hatobjekt for ytre høyre i USA, ser nemlig ikke lyst på framtida, verken på den ene eller den andre måten, skriver finans.dk.

Global økonomisk krise

For selv om mange økonomer forventer at økonomien kan gå inn i en resesjon, definert som fall i bruttonasjonalprodukt to kvartal på rad, i flere land, som USA og Tyskland, så er det få som har tatt i bruk så kraftige ord som Soros.

Han mener at vi står overfor en global krise, og det er Kina som er arnestedet. Konsekvensene av nullsmittestrategien for coronaviruset i landet har ført til store nedstengninger, blant annet i den viktige havnebyen Shanghai.

- Nedstengningen i Kina har hatt katastrofale konsekvenser. Det har sendt kinesisk økonomi ut i fritt fall, sier Soros.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer