Var på ferie på Koh Tao i Thailand

Milliardær og kona funnet døde

Lå livløse i basseng.

ERKLÆRT DØD PÅ STEDET: Redningsmannskaper forsøker her å gjenopplive Rakeshwar Sachathamakul (59), men millardæren ble erklært død på stedet, i likhet med sin kone. Foto: Kusonsattha redningstjeneste
ERKLÆRT DØD PÅ STEDET: Redningsmannskaper forsøker her å gjenopplive Rakeshwar Sachathamakul (59), men millardæren ble erklært død på stedet, i likhet med sin kone. Foto: Kusonsattha redningstjeneste Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Ratish Sachathamakul (34) kom tilbake til luksushotellet etter en kajakktur, fant han faren, milliardær Rakeshwar Sachathamakul (59), livløs i bassenget. Redningsmannskaper som kom til stedet, fant så moren, Anshoo (55). Begge ble erklært døde på stedet, melder Thai Examiner.

- Hørte skrik

Den indisk-thailandske familien hadde kommet til ferieøya Koh Tao i den sørlige Surat Thani-provinsen samme dag. Nå har thailandske myndigheter satt inn toppetterforskere for å komme til bunns i hva som skjedde med ekteparet.

En ansatt forteller at han klokka 15.49 hørte en mann utstøte fire-fem skrik. Han snudde seg, men så ingenting. Tolv minutter seinere ble den 59-årige milliardæren funnet av sønnen, som ropte om hjelp.

Likene av ekteparet er nå sendt til obduksjon i Bangkok. En foreløpig rapport viser at de døde av drukning, men blodprøver er sendt til videre analyse, ifølge Bangkok Post.

YNDET REISEMÅL: Koh Tao i Thailandbukta er trekkplaster for mange turister. Men øya har også et noe frynsete rykte etter en rekke turistdødsfall. Foto: prapat1120/Shutterstock/NTB
YNDET REISEMÅL: Koh Tao i Thailandbukta er trekkplaster for mange turister. Men øya har også et noe frynsete rykte etter en rekke turistdødsfall. Foto: prapat1120/Shutterstock/NTB Vis mer

Avviste kriminell hendelse

Politiet uttalte tidlig at de ikke fant tegn på at noe kriminelt har skjedd, og ble dessuten opplyst om at 59-åringen hadde noen underliggende sykdommer som diabetes og søvnapné.

Det er imidlertid på det rene at overvåkingskameraene rundt bassenget ikke fungerte, og spekulasjonene er mange.

Det forsterkede etterforskningskorpset undersøker nå flere spor, blant annet hvorvidt ekteparet lå i konflikt med noen før turen. De sjekker også hvem som eventuelt drar nytte av forsikringsoppgjøret.

MOBILULYKKE: En mann i Thailand havnet i en trafikkulykke fordi han tittet på mobilen sin, istedenfor å følge med på veien. Ingen ble skadet i ulykken, og scootersjåføren gikk med på å dekke kostnadene. Video: KameraOne Vis mer

Sachathamakul har slått seg opp på hoteller og industribedrifter, og eide blant annet et Novotel-hotell i Phuket samt et leilighetskompleks i Sukhumvit i Bangkok.

Frynsete rykte

Koh Tao har fått et noe frynsete rykte i deler av turistbransjen etter en rekke dødsfall på øya, særlig siden 2014, herunder drap. Det gjenspeiles i den tyske storavisa Bilds artikkel om saken, som har stikktittelen «På Thailands beryktede dødsøy».

Det fins en rekke blogger og sosiale-medier-grupper viet til konspirasjonsteorier om hva som «egentlig» foregår på øya. En hyppig forekommende påstand er at myndighetene dekker over mafiavirksomhet gjennom summariske og feilaktige etterforsknings- og rettsprosesser.

Før jul 2014 omkom norske Silje Fauskrød Mathisen under et prøvedykk ved Koh Tao. Det viste seg i ettertid at den britiske dykkeinstruktøren, som seinere har mistet lisensen, ikke hadde arbeidstillatelse, men han flyktet fra landet og er ikke stilt for retten.

Båtføreren sa seg skyldig og ble dømt, men slapp å sone, etter en svært kjapp rettssak der ingen vitner stilte.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer