Milliardær omkom i helikopterulykke

Petr Kellner, Tsjekkias rikeste mann, døde lørdag under en helikopterulykke i Alaska.

DØD: Tsjekkias rikeste mann. Foto: Roman Vondrous / AP / NTB
DØD: Tsjekkias rikeste mann. Foto: Roman Vondrous / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det melder Sky News.

56-åringen, som ifølge Forbes hadde en formue som var anslått til 150,2 milliarder kroner, var i helikopteret sammen med fem andre personer da ulykken inntraff. Bare én av personene i helikopteret kom fra ulykken med livet i behold.

Ulykken skjedde i forbindelse med at Kellner og resten av følget skulle gjennomføre en heliski-tur - som involverer off-trail, alpint eller snowboard med helikopter - i stedet for en skiheis.

Myndighetene sier at det styrtet av uklare årsaker rundt 80 km øst for byen Anchorage klokka 18.35 lørdag, lokal tid.

Forbes: Verdens 68. rikeste

Kellner var ifølge Forbes verdens 68. rikeste mann. Han skal ha tjent store penger på salg av kontorrekvisita i begynnelsen av 1990-åra, før han litt seinere opprettet sitt eget investeringsfond, PFF Group.

«Det er med stor sorg vi kan meddele at Petr Kellner døde i en helikopterulykke», heter det i en melding fra selskapet, som legger til:

«Han var i sitt profesjonelle liv kjent for sin utrolige arbeidsmoral og kreativitet, men hans private liv tilhørte familien hans. Begravelsen hans blir holdt med bare nære familiemedlemmer. Vi ber mediene respektere personvernet til Kellner-familien i denne vanskelige tiden.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.