Milliardær raser mot McDonald's: - Kynisk

Den profilerte investoren Carl Icahn rasler med sablene og hevder hurtigmatgiganten villeder publikum.

KRASS KRITIKK: McDonald's får huden full av Carl Icahn, som krever grep om dyrevelferden. Foto: Geoffrey Swaine/Shutterstock/NTB
KRASS KRITIKK: McDonald's får huden full av Carl Icahn, som krever grep om dyrevelferden. Foto: Geoffrey Swaine/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Den verdenskjente amerikanske investoren Carl Icahn (86) har tidligere gått i strupen på McDonald's for deres påståtte brutte løfte om dyrevelferd.

I februar advarte Icahn om at han ville gå til krig mot selskapet, dersom hurtigmatgiganten ikke tok et alvorlig oppgjør med egne rutiner.

Bakteppet er McDonald's egen lovnad fra 2012. Den gang lovet selskapet å fase ut bruken av svineprodukter fra produsenter som bruker egne, trange bur for drektige griser, såkalte svangerskapskasser. Målet var også å stanse innkjøp av denne typen kjøtt fullt og helt på sikt.

- Svikter

Nå mener Icahn at hurtigmatgiganten har brutt sitt løfte.

I et skarpt åpent brev til McDonald's-aksjonærene påstår investoren at selskapets ledelse «svikter» investorene og villeder publikum om deres dyrevelferdspraksis, skriver CNN.

Icahn skriver videre at McDonald's selv hevder at en stor andel av svinekjøttproduktene brukt i restaurantene, kommer fra purker som ikke er plassert i drektighetskasser.

- Det er kynisk fabrikkering, påstår han.

Mener det er misvisende

I februar oppga McDonald's at 60 prosent av griseleverandørene de bruker har «faset ut bruken av svangerskapskasser for drektige purker». Der står det også at null-målet har blitt forskjøvet til 2024 på grunn av coronapandemien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer