Milliardær refser Norge: - Har babyhjerne

- Jeg blir overrasket over hvor mange intelligente folk i Norge som ikke forstår utfordringen med formuesskatt, sier boligmilliardær Kjartan Aas.

STØTTE: Kritikken mot Bjørn Dæhlies flytteprosjekt er vanskelig å forstå, mener norsk boligmilliardær som selv har flyttet til Sveits. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
STØTTE: Kritikken mot Bjørn Dæhlies flytteprosjekt er vanskelig å forstå, mener norsk boligmilliardær som selv har flyttet til Sveits. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det manglet ikke på kritikk da det i går ble kjent at forretningsmann og langrennslegenden Bjørn Dæhlie (54) flytter til skatteparadiset Sveits.

- Han har fått en del tyn, ja. Men folk har jo en finansiell babyhjerne når de ikke forstår hvor vanskelig formuesskatten gjør det å drive forretning i Norge, sier boligmilliardær Kjartan Aas til Børsen.

To uker før jul i fjor meldte 61-åringen flytting til Sveits. Han har aldri sett seg tilbake.

Det var Dagens Næringsliv som omtalte saken først.

Flyttet fra Bø

Kjartan Aas er god for 1,7 milliarder kroner, ifølge Kapitals oversikt over Norges 400 rikeste personer.

Han tar gjerne del i ordskiftet om skatt, men først må Aas presisere følgende:

- Det er helt fantastisk her i Andermatt. Været er nydelig, sola skinner nesten alltid, skiforholdene er utmerket og om sommeren er det perfekt for sykling. Det er halvannen times kjøring til Zürich og to timer til Milano.

Aas forteller at han reiste til Sveits 14. desember i fjor og meldte flytting samme dag. Det skjedde altså etter regjeringsskiftet, og han dessuten oppdaget at han ikke fikk den forventede skattereduksjonen av å melde flytting til Bø i Vesterålen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.