Milliardær Runar Vatne dømt til fengsel for råkjøring

Må sitte 23 dager i fengsel og mister førerkortet i 37 måneder.

TILSTO: Eiendomsinvestor Runar Vatne ble tatt for råkjøring i slutten av august. Nå har han fått dommen. Foto: Anette Karlsen / NTB
TILSTO: Eiendomsinvestor Runar Vatne ble tatt for råkjøring i slutten av august. Nå har han fått dommen. Foto: Anette Karlsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den profilerte eiendomsinvestoren og racerbilføreren Runar Vatne (45) er dømt til 23 dager i fengsel for å ha kjørt i 177 km/t i 80-sonen på E16.

Vatne kjørte i en Ferrari Spider da hendelsen fant sted ved Fønhus i Sør-Aurdal kommune i slutten av august.

Det var VårtOslo som først omtalte saken.

I dommen fra Oslo tingrett heter det at siktede har avgitt en uforbeholden tilståelse i retten.

Børsen har vært i kontakt med Vatnes forsvarer Halvard Helle, som ikke ønsker å uttale seg om saken. Det har foreløpig ikke lykkes Børsen å komme i kontakt med Runar Vatne.

Ifølge dommen ble 45-åringen tilkjent en tilståelsesrabatt, og han får dermed 23 dager ubetinget fengsel. Investoren mister også førerkortet i 37 måneder, og må avlegge full ny førerprøve for gjenerverv av føreretten.

På riking-liste

Vatne er eier og daglig leder av Vatne Capital, og regnes som en av Norges rikeste personer.

Ifølge Kapital begynte 45-åringen som aksjemegler i Pareto etter studiene, før han gikk over til eiendom på fulltid sammen med Carl Erik Krefting og Hans Petter Krohnstad i Søylen Eiendom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.