Milliardær Runar Vatne dømt

Investor Runar Vatne ble tidligere i år tiltalt for promillekjøring og kjøring uten førerkort. Nå er han dømt til 21 dagers betinget fengsel.

Foto: Anette Karlsen / NTB
Foto: Anette Karlsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I mai ble investor Runar Vatne tiltalt for promillekjøring og kjøring uten gyldig førerkort.

Under rettsmøtet i Oslo tingrett innrømmet investoren skyld for begge forholdene.

Ifølge DN er han dømt til 21 dagers betinget fengsel. Straffen utsettes med en prøvetid på to år. Han får også en bot på 250.000 kroner.

Vatnes advokat, Halvard Helle, sier til avisa at dommen tas til etterretning og ønsker ikke å kommentere dommen ytterligere.

Dømt for to år siden

Det var en tidlig marsdag i år at Vatne ble stanset i en Mercedes på vestkanten i Oslo. Promillekontrollen skal ha vist en alkoholkonsentrasjon på 0,41 milligram per liter luft. Det tilsvarer 0,82 i promille.

Dommen kommer knappe to år etter at Vatne i september 2020 ble dømt for å ha kjørt i 177 km/t i 80-sonen på E16. Han mistet den gang retten til førerkort i 37 måneder, og ble også dømt til 23 dagers ubetinget fengsel.

Også den gang ga investoren en uforbeholden tilståelse i retten.

Vatne, som er eier og daglig leder av Vatne Capital, har bygget opp en enorm formue gjennom eiendomsinvesteringer og på børs.

I 2021 hadde han en formue på 2,25 milliarder kroner, noe som sendte ham inn på en 184. plass på Kapitals liste over Norges 400 rikeste.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer