Milliardær Runar Vatne tiltalt for fyllekjøring

Skal ifølge tiltalen også ha kjørt uten gyldig førerkort.

TILTALT: Investor Runar Vatne er tiltalt for promillekjøring og kjøring uten gyldig førerkort - som han mistet retten til etter råkjøring for to år siden. Foto: Anette Karlsen / NTB
TILTALT: Investor Runar Vatne er tiltalt for promillekjøring og kjøring uten gyldig førerkort - som han mistet retten til etter råkjøring for to år siden. Foto: Anette Karlsen / NTB Vis mer
Publisert

Milliardær Runar Vatne (47) ble en tidlig marsdag i år stanset i en Mercedes på vestkanten i Oslo.

Ifølge i en fersk tiltale tatt ut i Oslo tingrett, hadde investoren promille og var uten gyldig førerkort - som han mistet for knappe to år siden.

Promillekontrollen skal ha vist en alkoholkonsentrasjon på 0,41 milligram per liter luft. Det tilsvarer 0,82 i promille.

Det var DN som først omtalte saken.

Tidligere dømt

Nå er Vatne tiltalt for brudd på veitrafikklovens paragraf 31, første ledd, som omhandler «å ha ført en motorvogn når han var påvirket av alkohol (ikke edru) eller andre berusende eller bedøvende midler».

Et slikt lovbrudd kan straffes en bot og ubetinget eller betinget fengsel. I tiltalen legges det ned påstand om tap av førerkort.

Tiltalen kommer knappe to år etter at Vatne i september 2020 ble dømt for å ha kjørt i 177 km/t i 80-sonen på E16. Han mistet den gang retten til førerkort i 37 måneder, og ble også dømt til 23 dagers ubetinget fengsel.

Da ga investoren en uforbeholden tilståelse i retten.

Ikke krav på forsvarer

Det er foreløpig uklart hvordan Vatne stiller seg til den ferske tiltalen. Det har ikke lykkes Børsen å komme i kontakt med ham.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer