«Vinkrig» i hovedstaden:

Milliardær skaffet 23 000 flasker

Milliardær Ivar Tollefsen har skaffet over 23 000 vinflasker, og ypper til strid om tittelen Oslos største vinkjeller. Restaurant-konge Bjørn Tore Furset - som hadde tittelen - svarer med stil.

DET ALLER HELLIGSTE: Vinansvarlig Ole Strangstadstuen Berg i Furset-gruppen viser fram de eksklusive vinene i kjelleren på ærverdige Grand Hotel i Oslo. Video: Kristin Svorte. Reporter: Torgeir Krokfjord Vis mer
Publisert

Vi står blant Cristal og Leflaive, Ch. Margaux og Rousseau og en hel skuff full av flasker fra Romanée-Conti, produsenten av verdens dyreste vin. Blant hovedstadens vinnerder er kjelleren på Grand Café sagnomsust.

Med 20 000 flasker vin, pluss-minus, jevn tilgang på det aller ypperste og relativt sett gode priser, har «Grand-kvelder» blitt en greie i vinmiljøet.

Men er det noe som ulmer her nede i mørket?

Milliardærens inntog

Ikke om vi dømmer utfra ansiktsuttrykket til sjefen. Bjørn Tore Furset, gründer av eierselskapet Fursetgruppen, er nemlig en tur innom. Med 23 restauranter i sin portefølje, er Furset Norges ukronede restaurantkonge. Flaggskipet, Maaemo, eier han sammen med Esben Holmboe Bang.

- Vi har aldri hatt som målsetting – verken når det gjelder restauranter eller omsetning eller antall flasker på lager – å være størst, sier Furset til Børsen.

- Men vi har en veldig klar målsetting om å være jævlig gode. Det handler mye mer om innhold enn antall.

Likevel: Grand Café har i årevis kunnet smykket seg med tittelen som restaurantoslos største vinkjeller.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer