«Vinkrig» i hovedstaden:

Milliardær skaffet 23 000 flasker

Milliardær Ivar Tollefsen har skaffet over 23 000 vinflasker, og ypper til strid om tittelen Oslos største vinkjeller. Restaurant-konge Bjørn Tore Furset - som hadde tittelen - svarer med stil.

DET ALLER HELLIGSTE: Vinansvarlig Ole Strangstadstuen Berg i Furset-gruppen viser fram de eksklusive vinene i kjelleren på ærverdige Grand Hotel i Oslo. Video: Kristin Svorte. Reporter: Torgeir Krokfjord Vis mer
Publisert

Vi står blant Cristal og Leflaive, Ch. Margaux og Rousseau og en hel skuff full av flasker fra Romanée-Conti, produsenten av verdens dyreste vin. Blant hovedstadens vinnerder er kjelleren på Grand Café sagnomsust.

Med 20 000 flasker vin, pluss-minus, jevn tilgang på det aller ypperste og relativt sett gode priser, har «Grand-kvelder» blitt en greie i vinmiljøet.

Men er det noe som ulmer her nede i mørket?

Milliardærens inntog

Ikke om vi dømmer utfra ansiktsuttrykket til sjefen. Bjørn Tore Furset, gründer av eierselskapet Fursetgruppen, er nemlig en tur innom. Med 23 restauranter i sin portefølje, er Furset Norges ukronede restaurantkonge. Flaggskipet, Maaemo, eier han sammen med Esben Holmboe Bang.

- Vi har aldri hatt som målsetting – verken når det gjelder restauranter eller omsetning eller antall flasker på lager – å være størst, sier Furset til Børsen.

- Men vi har en veldig klar målsetting om å være jævlig gode. Det handler mye mer om innhold enn antall.

Likevel: Grand Café har i årevis kunnet smykket seg med tittelen som restaurantoslos største vinkjeller.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.