Joakim Varner:

Milliardær snur etter hyttebråk

Kleskongen Joakim Varner fikk varsel om tvangsmulkt. Nå kommer han med et forslag til kommunen.

LUKSUSEIENDOM: Joakim Varner sikret seg denne sjøperlen i 2011 for 35 millioner kroner. Nå har han kommet med et forslag til kommunen i forsøk på å rydde opp i en trøblete byggesak. Foto: 1881.no / Norkart AS / Geovekst og kommunene / OpenStreetMap / NASA / Meti
LUKSUSEIENDOM: Joakim Varner sikret seg denne sjøperlen i 2011 for 35 millioner kroner. Nå har han kommet med et forslag til kommunen i forsøk på å rydde opp i en trøblete byggesak. Foto: 1881.no / Norkart AS / Geovekst og kommunene / OpenStreetMap / NASA / Meti Vis mer
Publisert

I desember i fjor fikk klesarving og milliardær Joakim Varner (47) besøk av Færder kommune på luksushytta si i Flekkenveien på Tjøme.

Under tilsynet ble det etter kommunens vurdering oppdaget en rekke ulovligheter som resulterte i varsel om pålegg og tvangsmulkt.

Forholdene knyttet seg til et drivstoffanlegg, en terrasse, et tilbygg av kjelleren, samt utvidelse av et kryprom. Kommunens vurdering er at tiltakene er gjennomført uten nødvendig tillatelse.

Vil beholde underjordisk areal

Ifølge Varners advokat «kom det svært overraskende» på milliardæren.

- Han har hele tiden vært av den oppfatning at de tiltakene som har blitt gjennomført, har blitt omsøkt og godkjent på korrekt måte i tråd med plan- og bygningsloven, skrev Advokatfirmaet Thommessen AS i et tilsvarsbrev til Færder kommune.

Varner hadde frist fram til 1. juni å tilbakestille arbeidene, eller å søke om nødvendig godkjenning. Nå har han imidlertid bestemt seg for å ta grep, og vil derfor fjerne deler av tilbyggene.

Det skriver Tønsbergs Blad.

- I et forsøk på å løse saken ønsker vi å foreslå fjerning av drivstoffanlegget og den aktuelle delen av terrassen mot vest, men vi ønsker å søke om å få godkjent de underjordiske arealene i fritidsboligen, skriver advokat Simon Ulleland i et brev til kommunen, ifølge avisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer