Joakim Varner:

Milliardær snur etter hyttebråk

Kleskongen Joakim Varner fikk varsel om tvangsmulkt. Nå kommer han med et forslag til kommunen.

LUKSUSEIENDOM: Joakim Varner sikret seg denne sjøperlen i 2011 for 35 millioner kroner. Nå har han kommet med et forslag til kommunen i forsøk på å rydde opp i en trøblete byggesak. Foto: 1881.no / Norkart AS / Geovekst og kommunene / OpenStreetMap / NASA / Meti
LUKSUSEIENDOM: Joakim Varner sikret seg denne sjøperlen i 2011 for 35 millioner kroner. Nå har han kommet med et forslag til kommunen i forsøk på å rydde opp i en trøblete byggesak. Foto: 1881.no / Norkart AS / Geovekst og kommunene / OpenStreetMap / NASA / Meti Vis mer
Publisert

I desember i fjor fikk klesarving og milliardær Joakim Varner (47) besøk av Færder kommune på luksushytta si i Flekkenveien på Tjøme.

Under tilsynet ble det etter kommunens vurdering oppdaget en rekke ulovligheter som resulterte i varsel om pålegg og tvangsmulkt.

Forholdene knyttet seg til et drivstoffanlegg, en terrasse, et tilbygg av kjelleren, samt utvidelse av et kryprom. Kommunens vurdering er at tiltakene er gjennomført uten nødvendig tillatelse.

Vil beholde underjordisk areal

Ifølge Varners advokat «kom det svært overraskende» på milliardæren.

- Han har hele tiden vært av den oppfatning at de tiltakene som har blitt gjennomført, har blitt omsøkt og godkjent på korrekt måte i tråd med plan- og bygningsloven, skrev Advokatfirmaet Thommessen AS i et tilsvarsbrev til Færder kommune.

ARVINGER: Varner-brødrene Petter (58), Marius (55) og Joakim (47) har alle tjent seg søkkrike på konsernet som deres far, Frank Varner, i sin tid bygget opp. Her avbildet sammen i 2004. Foto: Stein J. Bjørge / Aftenposten / NTB
ARVINGER: Varner-brødrene Petter (58), Marius (55) og Joakim (47) har alle tjent seg søkkrike på konsernet som deres far, Frank Varner, i sin tid bygget opp. Her avbildet sammen i 2004. Foto: Stein J. Bjørge / Aftenposten / NTB Vis mer

Varner hadde frist fram til 1. juni å tilbakestille arbeidene, eller å søke om nødvendig godkjenning. Nå har han imidlertid bestemt seg for å ta grep, og vil derfor fjerne deler av tilbyggene.

Det skriver Tønsbergs Blad.

- I et forsøk på å løse saken ønsker vi å foreslå fjerning av drivstoffanlegget og den aktuelle delen av terrassen mot vest, men vi ønsker å søke om å få godkjent de underjordiske arealene i fritidsboligen, skriver advokat Simon Ulleland i et brev til kommunen, ifølge avisa.

- Vanskelig for vår klient

Varner bygget det aktuelle drivstoffanlegget for egne fritidsbåter i 2016. I varselet fra kommunen heter det at fundamentet og pumpa knyttet til anlegget ble oppført i strid med gjeldende bestemmelser.

BLINDLEIA: Millionhyttene ligger tett som perler i den sørlandske skjærgården Blindleia. Her boltrer noen av de mest kjente finansfolkene og investorene i Norge seg om sommeren. Hotellkongen Petter Stordalen, brødrene Øystein og Torstein Tvenge og Nicolai Tangen har alle luksuseiendommer her. Reporter Mina Janssen / Video: Lars Eivind Bones Vis mer

Kommunen konkluderte tidligere i år med at drivstoffanlegget som helhet var avhengig av en dispensasjon. Videre avdekket kommunen en terrasse som var utvidet 53,5 kvadratmeter utover gitt tillatelse.

Ulleland understreker at Varner har handlet i god tro, og at han mer enn gjerne ønsker å samarbeide med kommunen i saken.

- Saken oppleves som vanskelig for vår klient, og det påpekes igjen at Joakim fram til denne prosessen ble igangsatt, ikke var kjent med at det var, eller kunne bli stilt spørsmål rundt formalia og godkjenninger for fritidsboligen, skriver advokaten, ifølge Tønsbergs Blad.

Advokat Simon Ulleland har foreløpig ikke besvart Børsens henvendelser.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer