Milliardær snur etter strandbråk

- Han vurderer fremdeles å bringe saken inn for domstolene.

STRID: Morten Angelils private sandstrand ved hytta på Nøtterøy har ført til heftig bråk med kommunen over en tidsperiode på nær to år. Nå har saken tatt en uventet vending. Foto: Google Maps
STRID: Morten Angelils private sandstrand ved hytta på Nøtterøy har ført til heftig bråk med kommunen over en tidsperiode på nær to år. Nå har saken tatt en uventet vending. Foto: Google Maps Vis mer
Publisert

Like før jul ble det kjent at idyllen hadde slått kraftige sprekker ved milliardær Morten Angelils (54) luksushytte på Nøtterøy.

Den tidligere Eltek-konsernsjefen befant seg nemlig i en betent strid med Færder kommune, hvor bakteppet var sandstranda på 54-åringens fritidseiendom.

Der kommunen mener at Angelil ulovlig har fylt 20 kubikkmeter skjellsand på hyttestranda, bestred 54-åringen dette via sin advokat Egil Jarslett, og hevdet han handlet i god tro.

Siden mai 2019 har milliardæren likevel blitt ilagt løpende tvangsmulkt på totalt 413 000 kroner - som han har nektet å vedta. Før jul varslet Angelil også søksmål dersom klagene hans ikke ble tatt til følge.

- Fjernet

Nå har saken tatt en brå vending. Ifølge lokalavisa Øyene, som viser til et brev fra Færder kommune til Advokatfirmaet Clp DA, Angelils advokat, er sanden på hytteeierens strand plutselig fjernet.

BLINDLEIA: Millionhyttene ligger tett som perler i den sørlandske skjærgården Blindleia. Her boltrer noen av de mest kjente finansfolkene og investorene i Norge seg om sommeren. Hotellkongen Petter Stordalen, brødrene Øystein og Torstein Tvenge og Nicolai Tangen har alle luksuseiendommer her. Reporter Mina Janssen / Video: Lars Eivind Bones Vis mer

- Det vises til kvitteringer for deponering av sand, samt bilde av stranda på eiendommen, mottatt 16. desember 2020. Kvitteringene viser at det er levert 20,5 m³ sand til mottak. Mottatt bilde viser at sanden er fjernet fra stranda på eiendommen, heter det i brevet, ifølge lokalavisa.

Det var i november 2018 at kommunen først påla Angelil å fjerne skjellsand fra stranda. Hytteeieren var uenig i at sandpåfyllinga var ulovlig, og krevde utsettelse av betalingen fram til en rettskraftig dom forelå.

- Stoppet tvangsmulkt

Kravet ble først avvist av Fylkesmannen i Vestfold og Telemark, dernest av Kommunal- og moderniseringsdepartementet, som ga Fylkesmannen medhold i saksbehandlingen

Overfor Børsen bekrefter Angelils advokat, på vegne av sin klient, at sanden er fjernet. Dette for å sette en stopper for den løpende tvangsmulkten.

Kommunen anser dermed at det to år gamle pålegget om fjerning er etterlevd.

- Det bekreftes at tvangsmulkten har stoppet å løpe fra og med 16. desember 2020. Påløpt tvangsmulkt som ikke er fakturert, vil bli fakturert på vanlig måte, heter det i brevet fra kommunen.

- Ønsker rettslig prøving

Angelils advokat, Egil Jarslett, opplyser at de likevel ikke anser saken som avsluttet. Milliardæren mener at noe av tvangsmulkten har påløpt ved en feil, og vurderer nå neste steg.

- Det er korrekt at Angelil, for å få stanset tvangsmulkten, har valgt å fjerne 20 kubikkmeter sand fra eiendommen. Han vurderer fremdeles å bringe saken inn for domstolene. Kommunen gjør blant annet gjeldende at tvangsmulkten løp i lange perioder hvor saken lå ubehandlet hos kommunen, noe Angelil ønsker en rettslig prøving av, sier Jarslett.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer