Milliardær snur etter strandbråk

- Han vurderer fremdeles å bringe saken inn for domstolene.

STRID: Morten Angelils private sandstrand ved hytta på Nøtterøy har ført til heftig bråk med kommunen over en tidsperiode på nær to år. Nå har saken tatt en uventet vending. Foto: Google Maps
STRID: Morten Angelils private sandstrand ved hytta på Nøtterøy har ført til heftig bråk med kommunen over en tidsperiode på nær to år. Nå har saken tatt en uventet vending. Foto: Google Maps Vis mer
Publisert

Like før jul ble det kjent at idyllen hadde slått kraftige sprekker ved milliardær Morten Angelils (54) luksushytte på Nøtterøy.

Den tidligere Eltek-konsernsjefen befant seg nemlig i en betent strid med Færder kommune, hvor bakteppet var sandstranda på 54-åringens fritidseiendom.

Der kommunen mener at Angelil ulovlig har fylt 20 kubikkmeter skjellsand på hyttestranda, bestred 54-åringen dette via sin advokat Egil Jarslett, og hevdet han handlet i god tro.

Siden mai 2019 har milliardæren likevel blitt ilagt løpende tvangsmulkt på totalt 413 000 kroner - som han har nektet å vedta. Før jul varslet Angelil også søksmål dersom klagene hans ikke ble tatt til følge.

- Fjernet

Nå har saken tatt en brå vending. Ifølge lokalavisa Øyene, som viser til et brev fra Færder kommune til Advokatfirmaet Clp DA, Angelils advokat, er sanden på hytteeierens strand plutselig fjernet.

- Det vises til kvitteringer for deponering av sand, samt bilde av stranda på eiendommen, mottatt 16. desember 2020. Kvitteringene viser at det er levert 20,5 m³ sand til mottak. Mottatt bilde viser at sanden er fjernet fra stranda på eiendommen, heter det i brevet, ifølge lokalavisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.