Milliardær tar grep etter branndrama

Klesarving Joakim Varner ble rammet av brann i hytteparadis. Nå ber han kommunen om grønt lys til å bygge ny fritidsbolig.

VIL RIVE: I begynnelsen av året opplevde Joakim Varner at ett av hans fritidsbygg på Tjøme ble totalskadd i brann. Nå vil han bygge nytt. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen

VIL RIVE: I begynnelsen av året opplevde Joakim Varner at ett av hans fritidsbygg på Tjøme ble totalskadd i brann. Nå vil han bygge nytt. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen

Vis mer
Publisert

I midten av januar rykket brannvesenet ut til en kraftig hyttebrann i Flekkenveien på Tjøme. Fritidsboligen, som ble totalskadd, tilhørte milliardær Joakim Varner (49).

Nå ønsker klesarvingen å bygge nytt - i en mer modernisert utgave. I en søknad til Færder kommune ber arkitekt og ansvarlig søker, Rune Breili, om å få rive restene av fritidsboligen etter brannen, for så å erstatte det med et nytt fritidsbygg.

Varners eiendom besto opprinnelig av tre mindre fritidsboliger, hvorav den nordligste brant ned 15. januar. Overfor Øyene forklarte Varner at han opplevde brannen som dramatisk.

- Men det var en fantastisk opplevelse å se den profesjonaliteten som brann og politi viste. Det var midt på dagen, og det brant ganske mye, men måten de handlet på og fikset alt for meg, gir jeg all honnør for. Det gjør jeg også til gode naboer, som oppdaget brannen, sa Varner til Øyene etter brannhendelsen.

Naboprotest

I søknaden, som Børsen har fått innsyn i, heter det at en ny fritidsbolig vil få tilsvarende mål og plassering som det nedbrente bygget. Fasadeuttrykket vil imidlertid bli modernisert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer