Milliardær til krig mot kona: - Pengegribb

Full isfront mellom eksparet som nå spyr ut anklager mot hverandre.

KRASSE PÅSTANDER: Jenny og John Paulson giftet seg for drøye 20 år siden. Nå har ekteparet havnet i et intenst skilsmisseoppgjør. Her avbildet sammen i 2018. Foto: EPA/ Jason Szenes / NTB
KRASSE PÅSTANDER: Jenny og John Paulson giftet seg for drøye 20 år siden. Nå har ekteparet havnet i et intenst skilsmisseoppgjør. Her avbildet sammen i 2018. Foto: EPA/ Jason Szenes / NTB Vis mer
Publisert

Etter 22 års ekteskap befinner finanskjempe og hedgefondmilliardær John Paulson (66) seg i sentrum av et stygt skilsmisseoppgjør med kona Jenny Paulson (51).

Etter at bruddet ble kjent i november i fjor, har en bitter pengekrangel sendt eksparet strake veien inn i det amerikanske rettssystemet.

Ifølge Reuters har sistnevnte saksøkt eksmannen for om lag én milliard dollar. Hun påstår at investorstjerna har gjemt unna enorme verdier, og dermed forsøker å unnslippe sine økonomiske forpliktelser overfor henne i skilsmisseoppgjøret.

- Mrs. Paulson var en lojal kone. Takken fra Mr. Paulson var å iverksette en plan over en niårsperiode der han skjulte eiendeler som ble anskaffet i løpet av deres ekteskap, heter det i rettsdokumentene.

Slår tilbake

John Paulson tjente svimlende summer på å «forutse» finanskrisen i 2008, og var på et tidspunkt god for 38 milliarder dollar. Han har nå en anslått formue på fire milliarder dollar, ifølge Forbes.

Paulson mener påstanden fra kona er grunnløs, og forsøker nå å stanse søksmålet.

Ifølge Bloomberg retter finansprofilen kraftig skyts mot sin tidligere ektefelle, og kaller henne en «egoistisk pengegribb».

Denne uka møttes partene retten, der de «knapt anerkjente hverandre», ifølge avisa. Under høringen argumenterte John Paulson for at saken skulle gå for lukkede dører. Dommeren besluttet at høringen skulle utsettes for evaluering om saken har offentlig interesse.

RASER: Milliardær raser mot Golden-vits etter fredagens «Nytt på Nytt». Video: NRK. Reporter: Emma Dalen. Vis mer

- Var «pliktoppfyllende» kone

I rettsdokumenter har John Paulsons advokater tilbakevist alle påstander om at han skjulte eiendeler fra henne under ekteskapet. Det argumenteres blant annet med at hun var inkludert i nesten to tiår med felles selvangivelser - som hun også signerte.

Jenny Paulson hevder på sin side at ekteparet hadde en enighet om at han skulle håndtere familiens økonomi, mens hun fylte rollen som «pliktoppfyllende kone» i sosiale- og forretningsmessige situasjoner.

Hun framholder at han har opprettet tre private fond, som blant annet skjuler eiendommer og store økonomiske verdier. Også dette er avvist av ektemannens advokater.

- En slik unndragelse kan umulig være riktig, gitt at disse tre ble opprettet under et intakt og blomstrende ekteskap der Mrs. Paulson var vitne til selvangivelser der fondene var oppført, hevder han i rettsdokumentene.

Ifølge flere medier skal Jenny Paulson allerede ha avvist et forlik som angivelig var verdt milliarder av dollar.

Skilsmisseoppgjøret til eksparet, som har to barn og tilhørte New York-sosieteten, vil sannsynligvis være dyr og langvarig gitt eiendelene som står på spill, skriver Bloomberg.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer