Milliardær til krig mot kona: - Pengegribb

Full isfront mellom eksparet som nå spyr ut anklager mot hverandre.

KRASSE PÅSTANDER: Jenny og John Paulson giftet seg for drøye 20 år siden. Nå har ekteparet havnet i et intenst skilsmisseoppgjør. Her avbildet sammen i 2018. Foto: EPA/ Jason Szenes / NTB
KRASSE PÅSTANDER: Jenny og John Paulson giftet seg for drøye 20 år siden. Nå har ekteparet havnet i et intenst skilsmisseoppgjør. Her avbildet sammen i 2018. Foto: EPA/ Jason Szenes / NTB Vis mer
Publisert

Etter 22 års ekteskap befinner finanskjempe og hedgefondmilliardær John Paulson (66) seg i sentrum av et stygt skilsmisseoppgjør med kona Jenny Paulson (51).

Etter at bruddet ble kjent i november i fjor, har en bitter pengekrangel sendt eksparet strake veien inn i det amerikanske rettssystemet.

Ifølge Reuters har sistnevnte saksøkt eksmannen for om lag én milliard dollar. Hun påstår at investorstjerna har gjemt unna enorme verdier, og dermed forsøker å unnslippe sine økonomiske forpliktelser overfor henne i skilsmisseoppgjøret.

- Mrs. Paulson var en lojal kone. Takken fra Mr. Paulson var å iverksette en plan over en niårsperiode der han skjulte eiendeler som ble anskaffet i løpet av deres ekteskap, heter det i rettsdokumentene.

Slår tilbake

John Paulson tjente svimlende summer på å «forutse» finanskrisen i 2008, og var på et tidspunkt god for 38 milliarder dollar. Han har nå en anslått formue på fire milliarder dollar, ifølge Forbes.

Paulson mener påstanden fra kona er grunnløs, og forsøker nå å stanse søksmålet.

Ifølge Bloomberg retter finansprofilen kraftig skyts mot sin tidligere ektefelle, og kaller henne en «egoistisk pengegribb».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer