Milliardær trues med bøter

Oslo kommune truer Øystein Stray Spetalen med bøter dersom det ikke tas grep på luksuseiendommen på Bygdøy.

BYGDØY-PALASS: Spetalens eiendom på Bygdøy er kanskje en av luksusområdets aller mest storslagne. Foto: 2023 Norkart AS/Plan- og bygningsetaten, Oslo Kommune
BYGDØY-PALASS: Spetalens eiendom på Bygdøy er kanskje en av luksusområdets aller mest storslagne. Foto: 2023 Norkart AS/Plan- og bygningsetaten, Oslo Kommune Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bygdøy i Oslo er et av Norges desidert mest fasjonable strøk, der prakteiendommene ligger som perler på ei snor.

Her eier investor og milliardær Øystein Stray Spetalen (61) en praktfull villa, som skal være en av halvøyas mest storslagne.

Eiendommen kjøpte han for 20 år siden, og siden har han bygget en gigantvilla på 3000 kvadratmeter, med spa, treningsrom, bibliotek og egen utleiedel, tegnet av arkitektfirmaet Niels Torp.

Luksuseiendommen kan også skilte med utendørs svømmebasseng, parkeringsanlegg med plass til ni biler, og en underjordisk tennisbane.

Kommunen oppdaget ulovligheter

Byggeprosessen har imidlertid ikke vært en dans på roser. Nå trues investoren med bøter fra Oslo kommune, skriver Finansavisen, som først omtalte saken.

Børsen har henvendt seg til Spetalen, som i en kort kommentar skriver:

- Jeg skjønner at redaksjonen i Dagbladet er happy.

Arbeidene på Spetalens tomt, som det ikke skal ha blitt gitt tillatelse til, ble oppdaget av kommunens ansatte i 2019.

Det dreier seg om en ny nedkjørsel til parkeringskjelleren. Siden eiendommen er bratt på begge sider av huset, er det gjort inngrep for å flate ut tomta der bilene skal inn, skriver Finansavisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.