Ola Mæle

Milliardær vant badetrapp-strid: - Glad

Investor Ola Mæle får beholde de omstridte badetrappene på fritidseiendommen i Lillesand.

14 ÅR: Så lenge har Ola Mæle hatt badetrapper på eiendommen før en tipser varslet Lillesand kommune. Siden fulgte en dragkamp, som Mæle kom seirende ut av. Foto: 1881.no / Norkart AS / Geovekst og kommunene / OpenStreetMap / NASA / Meti
14 ÅR: Så lenge har Ola Mæle hatt badetrapper på eiendommen før en tipser varslet Lillesand kommune. Siden fulgte en dragkamp, som Mæle kom seirende ut av. Foto: 1881.no / Norkart AS / Geovekst og kommunene / OpenStreetMap / NASA / Meti Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg er glad for det, sier Ola Mæle (66) til Børsen.

Nylig kom Mæle seirende ut av dragkampen med Lillesand kommune. Striden dreier seg om badetrappene på 66-åringens fritidseiendom.

Etter runder med tvangsmulkt-trusler og dispensasjons-nekt har Plan- og miljøutvalget nylig slått fast at milliardæren får beholde badetrappene. Lillesands-Posten omtalte saken først.

Tipser varslet kommunen

Motekongen, milliardæren og investoren bladde opp 23 millioner kroner for Lillesand-eiendommen i 2007. Badetrappene har vært der i 14 år - helt uten problemer. Fram til en tipser varslet kommunen.

Som Børsen har omtalt, truet kommunen med tvangsmulkt fordi de mener trappene er oppført ulovlig.

MILLIARDÆR: Mæle er utdannet lege, men er mer kjent for å stå bak kleskjemper som BikBok, Poco Loco og Henry Choice. I dag eier han halve Follestad. Han har en formue på 1,5 milliarder kroner, ifølge Kapital. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
MILLIARDÆR: Mæle er utdannet lege, men er mer kjent for å stå bak kleskjemper som BikBok, Poco Loco og Henry Choice. I dag eier han halve Follestad. Han har en formue på 1,5 milliarder kroner, ifølge Kapital. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer

Mæle omtalte badetrapp-nekten som «tull».

- Det er jo litt festlig det hele, man bør vel få lov å ha badetrapp på hytta. Jeg synes Lillesand kommune bør bruke tida på andre og viktigere ting, sa en lattermild Mæle til Børsen i fjor.

Mæle anførte at badetrappene ikke måtte regnes som permanente, da de tas inn etter ferien. Men kommunen så annerledes på det.

«Begrunnelsen er byggeforbudet i 100-metersbeltet og i LNF-områder. Det at badetrappene fjernes og settes ut på samme plass år etter år i 14 år bidrar til at de anses som permanent installasjon», hevdet kommunen.

Fikk grønt lys

Mæle søkte om dispensasjon. Søknaden ble avslått. Avslaget ble påklaget av investoren, og saken ble meldt opp til møte i plan- og miljøutvalget 25. april.

Der var altså konklusjonen at badetrappene kan beholdes. Kun Venstres Christian Thomassen støttet administrasjonens forslag om at badetrappene på Kalvøya måtte fjernes, ifølge Agderposten.

Om at dette ble en sak for kommunen, sier Mæle:

- Man har vel ulikt syn på hvordan man kan disponere egen eiendom. Jeg synes ikke det er spesielt dramatisk. Dette er en pågående diskusjon i alle kommuner. Det har vel litt med politisk ståsted å gjøre.

- Forhåpentligvis satt punktum

Grunnen til at det er hengt opp badestiger der de er plassert, er fordi terrengforholdene er slik at det ellers ikke ville være mulig å bade trygt, framholdt Mæle i klagen til kommunen.

Til Børsen sier han:

- Jeg vet ikke hvor mange badestiger det finnes i Norge, men det er nok titusener. Det er nødvendig for å komme seg trygt opp av sjøen. Så er det godt for helsa, og egentlig veldig flott å svømme og stupe i norske farvann - selv om det er friskt.

Er det nå helt spikret at du får beholde dem, eller kan det komme nye skritt i saken?

- Det har jeg ingen innsikt i, men jeg har et dokument fra Lillesand kommune som sier det.

Han legger til at han synes det har vært mye oppmerksomhet rundt badestigene.

- Det er like mye presseoppslag som på mange store eiendomsprosjekter, sier han og føyer til:

- Det er ikke så mye mer å si. Det er forhåpentligvis satt punktum.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer