Ola Mæle

Milliardær vant badetrapp-strid: - Glad

Investor Ola Mæle får beholde de omstridte badetrappene på fritidseiendommen i Lillesand.

14 ÅR: Så lenge har Ola Mæle hatt badetrapper på eiendommen før en tipser varslet Lillesand kommune. Siden fulgte en dragkamp, som Mæle kom seirende ut av. Foto: 1881.no / Norkart AS / Geovekst og kommunene / OpenStreetMap / NASA / Meti
14 ÅR: Så lenge har Ola Mæle hatt badetrapper på eiendommen før en tipser varslet Lillesand kommune. Siden fulgte en dragkamp, som Mæle kom seirende ut av. Foto: 1881.no / Norkart AS / Geovekst og kommunene / OpenStreetMap / NASA / Meti Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg er glad for det, sier Ola Mæle (66) til Børsen.

Nylig kom Mæle seirende ut av dragkampen med Lillesand kommune. Striden dreier seg om badetrappene på 66-åringens fritidseiendom.

Etter runder med tvangsmulkt-trusler og dispensasjons-nekt har Plan- og miljøutvalget nylig slått fast at milliardæren får beholde badetrappene. Lillesands-Posten omtalte saken først.

Tipser varslet kommunen

Motekongen, milliardæren og investoren bladde opp 23 millioner kroner for Lillesand-eiendommen i 2007. Badetrappene har vært der i 14 år - helt uten problemer. Fram til en tipser varslet kommunen.

Som Børsen har omtalt, truet kommunen med tvangsmulkt fordi de mener trappene er oppført ulovlig.

Mæle omtalte badetrapp-nekten som «tull».

- Det er jo litt festlig det hele, man bør vel få lov å ha badetrapp på hytta. Jeg synes Lillesand kommune bør bruke tida på andre og viktigere ting, sa en lattermild Mæle til Børsen i fjor.

Mæle anførte at badetrappene ikke måtte regnes som permanente, da de tas inn etter ferien. Men kommunen så annerledes på det.

«Begrunnelsen er byggeforbudet i 100-metersbeltet og i LNF-områder. Det at badetrappene fjernes og settes ut på samme plass år etter år i 14 år bidrar til at de anses som permanent installasjon», hevdet kommunen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer