- Jeg er glad for det, sier Ola Mæle (66) til Børsen.
Nylig kom Mæle seirende ut av dragkampen med Lillesand kommune. Striden dreier seg om badetrappene på 66-åringens fritidseiendom.
Etter runder med tvangsmulkt-trusler og dispensasjons-nekt har Plan- og miljøutvalget nylig slått fast at milliardæren får beholde badetrappene. Lillesands-Posten omtalte saken først.
Tipser varslet kommunen
Motekongen, milliardæren og investoren bladde opp 23 millioner kroner for Lillesand-eiendommen i 2007. Badetrappene har vært der i 14 år - helt uten problemer. Fram til en tipser varslet kommunen.
Som Børsen har omtalt, truet kommunen med tvangsmulkt fordi de mener trappene er oppført ulovlig.

Mæle omtalte badetrapp-nekten som «tull».
- Det er jo litt festlig det hele, man bør vel få lov å ha badetrapp på hytta. Jeg synes Lillesand kommune bør bruke tida på andre og viktigere ting, sa en lattermild Mæle til Børsen i fjor.
Mæle anførte at badetrappene ikke måtte regnes som permanente, da de tas inn etter ferien. Men kommunen så annerledes på det.
«Begrunnelsen er byggeforbudet i 100-metersbeltet og i LNF-områder. Det at badetrappene fjernes og settes ut på samme plass år etter år i 14 år bidrar til at de anses som permanent installasjon», hevdet kommunen.

Nedslående beskjed: - Merkelig
Fikk grønt lys
Mæle søkte om dispensasjon. Søknaden ble avslått. Avslaget ble påklaget av investoren, og saken ble meldt opp til møte i plan- og miljøutvalget 25. april.
Der var altså konklusjonen at badetrappene kan beholdes. Kun Venstres Christian Thomassen støttet administrasjonens forslag om at badetrappene på Kalvøya måtte fjernes, ifølge Agderposten.

SAS-pilotene advarer: - Holder ikke mål
Om at dette ble en sak for kommunen, sier Mæle:
- Man har vel ulikt syn på hvordan man kan disponere egen eiendom. Jeg synes ikke det er spesielt dramatisk. Dette er en pågående diskusjon i alle kommuner. Det har vel litt med politisk ståsted å gjøre.
- Forhåpentligvis satt punktum
Grunnen til at det er hengt opp badestiger der de er plassert, er fordi terrengforholdene er slik at det ellers ikke ville være mulig å bade trygt, framholdt Mæle i klagen til kommunen.
Til Børsen sier han:
- Jeg vet ikke hvor mange badestiger det finnes i Norge, men det er nok titusener. Det er nødvendig for å komme seg trygt opp av sjøen. Så er det godt for helsa, og egentlig veldig flott å svømme og stupe i norske farvann - selv om det er friskt.

Kjemper for familiebedriften: - Kjenner presset
Er det nå helt spikret at du får beholde dem, eller kan det komme nye skritt i saken?
- Det har jeg ingen innsikt i, men jeg har et dokument fra Lillesand kommune som sier det.
Han legger til at han synes det har vært mye oppmerksomhet rundt badestigene.
- Det er like mye presseoppslag som på mange store eiendomsprosjekter, sier han og føyer til:
- Det er ikke så mye mer å si. Det er forhåpentligvis satt punktum.