Hermés:

Milliardær vil adoptere gartner (51)

Hermés-etterkommer Nicolas Puech med oppsiktsvekkende finte i arvestrid.

ARVESTRID: Hermés hovedkvarter i Tokyo. Foto: Richard Jones / REX / NTB
ARVESTRID: Hermés hovedkvarter i Tokyo. Foto: Richard Jones / REX / NTB Vis mer
Publisert

Med penger og makt følger gjerne intriger og konflikt. Og når mye står på spill, blomstrer kreativiteten kanskje ekstra.

For Hermés-arving Nicolas Puech (80) gjør den tilsynelatende det i disse dager - bokstavelig talt. Han er nemlig i gang med å adoptere sin 51 år gamle eks-gartner.

Puech er femtegenerasjons arving av Thierry Hermés, som startet det luksuriøse motemerket med samme navn i 1837.

Tobarnsfar kan bli styrtrik

Arvingen, som er bosatt i Sveits og lite kjent for offentligheten, vil ifølge den sveitsiske avisa Tribune de Genéve etterlate den ukjente gartneren halve formuen sin.

Han eier rundt 5,7 prosent av aksjene i selskapet, som har fått en kraftig oppsving etter pandemien, ifølge The Guardian. Aksjene skal være verdt rundt 12 milliarder euro, tilsvarende rundt 137 milliarder norske kroner.

Gartneren er ifølge avisa er tobarnsfar med opprinnelse fra Marokko. Han kan med andre ord bli nesten 70 milliarder kroner rikere.

Den merkelige vendingen har blitt en betent arvestrid. Puech har selv ingen barn, og ønsker å stoppe en arvekontrakt han selv gikk med på i 2011. Da startet han veldedighetsorganisasjonen Isocrates Foundation.

Hardt ut: - Ugyldig

Stiftelsen har som formål å beskytte og promotere offentlig debatt. Nå vil han altså at formuen hans skal gå til gartneren og ikke organisasjonen. I styret sitter Puech og fem andre.

Likningstallene for 2022 ble sluppet onsdag morgen, og dette er de tre som troner på toppen. Video: Jenny Emilie Aas Vis mer

De øvrige medlemmene har gått hardt ut mot unnamanøveren, ifølge The Guardian. Hva gjelder adopsjonen har de uttalt at de «ikke er i en posisjon til å dømme prosessen eller konteksten» til denne.

- Fra et juridisk synspunkt framstår den brå og ensidige annulleringen av en arveavtale som ugyldig og ubegrunnet. Stiftelsen har motsatt seg dette, samtidig som den holder døra åpen for diskusjon med sin grunnlegger og president, sier de videre.

Puechs advokat Jörn-Albert Bostelmann, har uttalt til Bloomberg at han vurderer å holde en pressekonferanse for å «skille fakta fra fiksjon og å avvise noe av sludderet som har blitt omtalt i mediene». Hva han mener med fiksjon og sludder i denne sammenhengen, sier han ingenting om.