Milliardær vil rive ikonisk afterski

Gaiastova har vært en lekegrind for festsultne skiturister i flere tiår. Nå kan stedet jevnes med jorda.

STORE AMBISJONER: Gaiastova er en kjent institusjon for skiturister på Hafjell. Dersom nye utbyggingsplaner skal realiseres, må store deler av bygningsmassen jevnes med jorda. Foto: Steffen Eggesvik
STORE AMBISJONER: Gaiastova er en kjent institusjon for skiturister på Hafjell. Dersom nye utbyggingsplaner skal realiseres, må store deler av bygningsmassen jevnes med jorda. Foto: Steffen Eggesvik Vis mer
Publisert

- Dette har både fordeler og ulemper, slik jeg ser det, sier Anette Mellbye til Børsen.

I vinterparadiset Hafjell skaper storslåtte investeringsplaner nå spenning blant hytteeiere og fastboende. I spissen for ett av prosjektene står milliardær og Sector Alarm- gründer Jørgen Dahl (54).

Ifølge Kapital vil han blant annet jevne det legendariske afterski-stedet Gaiastova med jorda. I stedet vil han erstatte den 30 år gamle bygningsmassen med noe enda mer spektakulært.

Storslåtte planer

Ovennevnte Mellbye er styreleder i Hafjelltoppen Velforening. Overfor Børsen forklarer hun at Dahl ikke er den eneste aktøren med store ambisjoner på Hafjell.

- Det er to. Den andre aktøren ønsker å bygge ut i en skråning hvor det nå er uberørt natur uten infrastruktur. Ikke vei, vann, kloakk, ingenting. Dette har vi protestert mot.

I et planprogram har Dahls drømmeprosjekt fått navnet «Hafjell 950». Skissene inneholder et luksushotell med om lag hundre rom, flere forretninger i form av restauranter og butikker, samt bygging av 100 nye fritidsleiligheter som skal selges.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer