Milliardærarving river i sørlandsparadis

Halvor Øgreid skal ha fått grønt lys av kommunen til å rive fritidseiendommen sin i «milliardærenes hytteparadis».

RIVER: Øgreid får kommunens velsignelse til å rive og bygge nytt. Foto: 1881.no / Norkart AS / Geovekst og kommunene / OpenStreetMap / NASA / Meti
RIVER: Øgreid får kommunens velsignelse til å rive og bygge nytt. Foto: 1881.no / Norkart AS / Geovekst og kommunene / OpenStreetMap / NASA / Meti Vis mer
Publisert

Familien Øgreid har eid en fritidseiendom i Blindleia, selve kremen av skjærgårdsidyll og omtalt som milliardærenes hytteparadis, siden 1960-tallet.

Halvor (41), som er daglig leder i det tradisjonsrike familieselskapet Øgreid, kjøpte hytta av sin tante for 30 millioner kroner i 2021.

Nå vil han rive øyperlen.

Kommunens velsignelse

Milliardærarvingen har nå fått innvilget en søknad om å rive og bygge opp igjen bebyggelsen på øya. Det melder Kapital.

Eiendommen ligger idyllisk til på en liten holme, og er på romslige 13 mål. Den omfatter to fritidsboliger, et naust og noen mindre bygg.

Ifølge søknaden ønsker altså Øgreid å rive den ene bygningen for å oppføre en ny hytte. Han ønsker også å fjerne en redskapsbod, og heller bygge et lite badehus.

«Foruten å være dårlig isolert, er eksisterende hytte preget av tilbygg og endringer gjennom årenes løp. Resultatet er en uklar form og mye utomhustilpassinger som vi anser for å være av lav arkitektonisk kvalitet», heter det i søknaden, som Børsen har sett.

«Ambisjonen er for bebyggelsen (...) å fremstå helhetlig og vakker. De to hyttene vil stå i relasjon til hverandre og danne en gjennomført fortelling med samme materialer, byggeskikksreferanser og håndverkmessige utførelse», står det videre.

Planene har fått grønt lys av Lillesand kommune, ifølge magasinet. Nå gjenstår det igangsettelsestillatelse.

  • Halvor Øgreid har ikke besvart Børsens henvendelser.

Luksusområde

Det aktuelle kystleiet, som strekker seg fra Lillesand og nesten til Kristiansand, er de rikes boltreplass: Som Børsen har omtalt, har en rekke kjente finansfolk og investorer som Petter Stordalen, brødrene Tvenge og Nicolai Tangen ferieeiendommer i Blindleia.

Flere eiendommer i området har en verdi på flere titalls millioner kroner.

Halvor Øgreid hadde ifølge skattelistene en inntekt på 24 millioner, en formue på 275 millioner og en skatteregning på 10,4 millioner kroner i 2021.

Hans far, Knut Øgreid, er ifølge Kapital god for 1,85 milliarder kroner. Det plasserer ham på en 256. plass over Norges rikeste.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer