Milliardærarving selger Blindleia-perle

Lena Skeie selger hytta som ligger på en egen holme på størrelse med over to fotballbaner. - Unikt.

PERLE: Hytta ligger på en privat holme, med over 500 meter strandsone. Foto: Sondre Transeth.
PERLE: Hytta ligger på en privat holme, med over 500 meter strandsone. Foto: Sondre Transeth. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Milliardær-arvingen Lena Skeie selger hytta og den 15 mål store holmen, Lille Krossholmen, for 27,5 millioner kroner.

- Dårlig samvittighet

- Dette er det vi kan kalle en perle i Blindleia, sier eiendomsmekler i Privatmegleren, Gustav Johan Sædberg, til Børsen.

Familien har eid hytta i 15 år, men Lena Skeie kjøpte den fra moren sin Aud Skeie i 2015 for markedspris. Hennes mor kjøpte den i 2008 for 9,75 millioner kroner.

- Vi er der for lite, og gir oss dårlig samvittighet, sier Skeie til Agderposten.

Dermed er hun klar for å selge hytta.

- Den ligger midt i Blindleia, nærme både fastland og fasiliteter. Det er det jeg kaller Blindleias indrefilet, sier Sædberg.

SØRLANDSIDYLL: Hytta har vært eid av familien Skeie i 15 år, men eier Lena Skeie bruker ikke lenger hytta nok. Foto: Sondre Transeth.
SØRLANDSIDYLL: Hytta har vært eid av familien Skeie i 15 år, men eier Lena Skeie bruker ikke lenger hytta nok. Foto: Sondre Transeth. Vis mer

- Stedet er spesielt fordi man får kjøpe en hel holme på 15 mål, og med mer enn 500 meter strandlinje. Den har også en egen lagune med sandbunn, som er ganske idyllisk, legger han til.

- Væravhengig

Sædberg understreker hvor unik han mener eiendommen er. Det ligger nemlig bare 14 fritidseiendommer til salgs i Lillesand kommune på Finn.no i skrivende stund.

- Det er en god del eiendommer i Blindleia som kunne vært til salgs, men som blir overført innad i familier. Det er synd for kjøpergruppa, sier han.

Dermed kan han fortelle om sterk interesse for hytta allerede, selv om den bare har vært annonsert til salgs siden mandag.

- Det har vært flere interesserte allerede. Vi har ikke booket noen visninger ennå, men vi vurderer det. Annonsen har allerede 13 000 klikk på Finn på bare 3,5 dager, forteller han.

BLINDLEIA: Hvis du ikke har arvet hytta og er vanlig lønnsmottaker, har du neppe råd til en av perlene i Norges dyreste kyststripe. De som har råd til å bruke titalls millioner de forblåste holmene, virker ganske fornøyde - når de ikke krangler med bråkete naboer, eller med myndighetene om diverse utbyggingstiltak. Video: Matias Grinde / Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Dette er til tross for at fritidseiendommen ble annonsert såpass seint i sesongen.

- Det er spennende. Vi når ikke den kjøpergruppen som kjøpte fritidseiendommer i april og mai, og ville sikre seg ei hytte før sommeren. Nå må vi få tak i dem som ser litt framover og vil kjøpe noe unikt, sier Sædberg, og fortsetter:

- Vi holder på å selge sånne eiendommer utover høsten også, men det er litt væravhengig. Vi får se hvor lang seinsommeren blir. Om hun ikke får en grei pris nå, kan hun selge neste år.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer