Maria Høili:

Milliardærarvingens selskap tvangsoppløst

Nå vil hun ha selskapet tilbake.

TVANGSAVVIKLING: Europris-arving Maria Høilis selskap ble nylig tvangsoppløst. Foto: Morten Rakke / Dagbladet
TVANGSAVVIKLING: Europris-arving Maria Høilis selskap ble nylig tvangsoppløst. Foto: Morten Rakke / Dagbladet Vis mer
Publisert

Europris-arving Maria Høili (39) har sammen med ektemannen, Erling Erken Høili, forvaltet millionverdier gjennom selskapet Tehedama AS.

14. desember ble selskapet tvangsoppløst i Buskerud tingrett, skriver Drammens Tidende.

Avisa har ikke kommet i kontakt med ekteparet, men har snakket med den oppnevnte bobestyreren, Per Karsten Wahl i Svensson Nøkleby Advokatfirma.

- Det synes helt klart at de vil gjøre om tvangsoppløsningen og begjære selskapet tilbakelevert, sier han til avisa.

Tvangsoppløsningen skyldes at det manglet dokumenter og underskrifter fra Maria Høili, og årsregnskapet for 2021 ble derfor ikke sendt inn til Brønnøysund, fortsetter DT.

Revisoren skal derfor ha gått lei og trukket seg, og selskapet ble stående uten. Med det fikk også Tehedama AS varsel om tvangsoppløsning dersom ikke det ikke ble funnet ny revisor.

- Dette skyldes trolig rot. Årsregnskapet er klart til innsending. Det viser at det er store verdier i selskapet, men mindre enn i 2020. Vi er innstilt på å få til en tilbakelevering, alternativet er at jeg som bostyrer må begynne å realisere verdiene i selskapet, sier bobestyrer Wahl til avisa.

LUKSUSLIVET: Maria Høili er arvingen til Europris-gründer Terje Høili, og har allerede fått flere millioner av familien. I «Maria og Edvard» følger seerne henne og ektemannen Edvards luksusliv. Video: MTG Vis mer

For 2020 oppga selskapet 1,14 millioner kroner i inntekter, en solid nedgang fra 2019s over seks millioner. Selskapet oppga 18,6 millioner kroner i investeringer, hovedsakelig i aksjer og fond. Det viser årsregnskapet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer